Τουρκικό ΥΠΕΞ: Γελοίο το ψήφισμα της γαλλικής γερουσίας για Ναγκόρνο Καραμπάχ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Γελοίο το ψήφισμα της γαλλικής γερουσίας για Ναγκόρνο Καραμπάχ

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ το Αζερμπαϊτζάν ανέκτησε την εδαφική του ακεραιότητα, απελευθερώνοντας τα εδάφη του που ήταν υπό κατοχή επί σχεδόν 30 χρόνια

Το ψήφισμα της γαλλικής γερουσίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί έκφραση μίας γελοίας, προκατειλημμένης και μη ρεαλιστικής αντίληψης αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.


«Το ψήφισμα που εγκρίθηκε χθες από την γαλλική γερουσία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα της αγνόησης των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου, της νομιμότητας και της δικαιοσύνης για χάρη της εσωτερικής πολιτικής. Απορρίπτουμε εντελώς τους αβάσιμους ισχυρισμούς που προβάλλονται εναντίον της Τουρκίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η απόφαση της γερουσίας αποτελεί σαφή απόδειξη ότι οι πρωτοβουλίες των συμπροέδρων της Ομάδας Μινσκ-ΟΑΣΕ, οι οποίοι έπρεπε να είναι αμερόληπτοι, δεν έφεραν αποτέλεσμα και πως ήταν μεροληπτικοί», σημειώνει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «το Αζερμπαϊτζάν ανέκτησε την εδαφική του ακεραιότητα, απελευθερώνοντας τα εδάφη του που ήταν υπό κατοχή επί σχεδόν 30 χρόνια. Τα κέρδη του Αζερμπαϊτζάν επί του πεδίου αντικατοπτρίζονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα οποία κατέγραψε και ο συμπρόεδρος της Γαλλίας κατά τη διαδικασία του Μινσκ, ωστόσο δεν υλοποιήθηκαν για το λόγο ότι ζητούσαν την άμεση αποχώρηση των Αρμενίων από τα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Το αίτημα της γαλλικής γερουσίας να αποσυρθεί το Αζερμπαϊτζάν από τη χώρα του αποτελεί έκφραση μιας γελοίας, προκατειλημμένης και μη ρεαλιστικής αντίληψης που δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Η απόφαση αυτή, η οποία δεν βασίζεται στην κοινή λογική περιορίζει την ικανότητα της Γαλλίας να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ