Τούρκος αναλυτής στο OPEN: Ο Ερντογάν υπαγορεύει στους δικαστές τι να κάνουν

Τούρκος αναλυτής στο OPEN: Ο Ερντογάν υπαγορεύει στους δικαστές τι να κάνουν

O Εργκιούν Μπαμπαχάν υποστήριξε πως η Δικαιοσύνη στη γειτονική χώρα ελέγχεται από τον Τούρκο πρόεδρο

Υπαγορευμένη από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης για τους απόστρατους ναυάρχους, που αντέδρασαν στα σχέδια για νέα διώρυγα και κατάργηση της Συνθήκης του Μοντρέ. Τη μομφή αυτή αποδίδει στον Τούρκο Πρόεδρο ο πολιτικός αναλυτής Εργκιούν Μπαμπαχάν μιλώντας στο OPEN TV και την Γεωργία Γαρατζιώτη. Ο ίδιος καταγγέλλει μάλιστα ότι η κατά την προσωρινή κράτησή τους οι ναύαρχοι υφίστανται κακομεταχείριση.

«Οι ναύαρχοι τώρα θεωρούνται εχθροί και τους αντιμετωπίζουν με κακό τρόπο. Όπως είναι γνωστό το δικαστήριο στην Τουρκία δεν αποφασίζει μόνο του. Ο Ερντογάν υπαγορεύει στους δικαστές τι θα κάνουν. Τους υπόλοιπους τους έχουν υπό κράτηση στο σκοτάδι για να μην καταλαβαίνουν τι ώρα και τι μέρα είναι. Εκεί που τους έχουν δεν μπορούν να δουν και να αντιληφθούν τίποτα, σκοπός τους είναι να χάσουν την ιδέα της πραγματικότητας και επίσης θέλουν να τους τραυματίσουν. Θέλουν να τους κάνουν να υποφέρουν», καταγγέλλει ο πολιτικός αναλυτής.

Όλα αυτά, όπως λέει, συμβαίνουν γιατί με τη διακήρυξη τους οι ναύαρχοι τόλμησαν να απειλήσουν το φαραωνικό σχέδιο  του Ερντογάν για τη νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης. «Το είδος συνεργασίας της Τουρκίας με το Κατάρ και τα ΗΑΕ περιλαμβάνει και την επένδυση στη νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης. Ο γαμπρός του Ερντογάν, ο γιός του και μέλη του ΑΚΠ στήνουν το σχέδιο του έργου για τον Ερντογάν για να μείνει στην ιστορία σαν τον Μουσταφά Κεμάλ όταν πέθανε, αλλά παράλληλα είναι ένα προτζεκτ που θέλει να βγάλει χρήματα. Ο Ερντογάν πιστεύει ότι αυτή η κατασκευή είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγάλει χρήματα, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την οικογένεια του», σημειώνει ο Εργκιούν Μπαμπαχάν στο OPEN.

Σε ερώτηση για το αν το σχέδιο Ερντογάν για τη νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης μπορεί  να βλάψει τις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας, ο κ. Μπαμπαχάν απαντά: «Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα μάλιστα. Οποιαδήποτε αλλαγή θα θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας. Είναι πολύ σημαντικό για την Ρωσία να έχει κυριαρχική ισότητα στην περιοχή και να νιώθει ασφαλής. Δεν νομίζω ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αλλάξει την ισορροπία των δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα».

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ