Υπουργείο Άμυνας Αζερμπαϊτζάν: Η Αρμενία αναπτύσσει πυραύλους S-300 στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Υπουργείο Άμυνας Αζερμπαϊτζάν: Η Αρμενία αναπτύσσει πυραύλους S-300 στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Εντείνονται οι κινήσεις που προμηνύουν ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, καθώς σύμφωνα με την πλευρά των Αζέρων, η Αρμενία έχει αρχίσει προετοιμασίες για την ανάπτυξη των ρωσικών συστημάτων S-300 στην περιοχή της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Αρτσάκ (ευρύτερη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ).

Ο συνταγματάρχης Vagif Dergahlı, επικεφαλής της Υπηρεσίας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε: "Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι τα πυραυλικά συστήματα S-300 που υπερασπίζονται τον εναέριο χώρο του Ερεβάν κινούνται προς τις κατεχόμενες περιοχές μας. Τα πυραυλικά συστήματα θα καταστραφούν από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν μόλις εισέλθουν στα κατεχόμενα εδάφη μας".

Αναφέροντας ότι τα πυραυλικά συστήματα S-300 θα υποστούν την ίδια μοίρα με τον άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό που καταστράφηκε από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν, ο Dergahlı τόνισε ότι οι πρόσφατες συγκρούσεις αποκάλυψαν για άλλη μια φορά ότι οι ισχυρισμοί πως ο αρμενικός στρατός ήταν "αήττητος" δεν ήταν παρά θρύλοι. 

 

Πηγή: capital.gr - Πέτρος Κρανιάς

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ