20 θέσεις στο πρόγραμμα "Ελληνικός Κινηματογράφος-Κινηματογραφικές Διασκευές. Θεωρία και Πράξη"

Newsroom
Newsroom

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για επιμορφωτική δράση

Το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας διοργανώνει, υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Ένωση Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου και το Σχολικό Δίκτυο Camera On, σειρά επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο του έργου Ελληνικός Κινηματογράφος Κινηματογραφικές Διασκευές. Θεωρία και Πράξη.

Στις επιμορφωτικές δράσεις μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν έως 20 άτομα, κάτοικοι Κρήτης, τα οποία θα επιλεγούν κατόπιν αποστολής σύντομων βιογραφικών σημειωμάτων τους.

επιμόρφωση

Η επιμόρφωση των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών θα υλοποιηθεί μέσα από:

 Προβολές τριών ταινιών παρουσία των δημιουργών (Σωτήρη Γκορίτσα, Τώνη Λυκουρέση και Μαρία Βαρδάκα, Γιάννη Λαπατά)

 Δύο masterclasses για τις κινηματογραφικές μεταφορές (επιμορφωτές: Τώνης Λυκουρέσης, Μαρία Βαρδάκα, Γιάννης Λαπατάς)

 Τρία workshops με τον κινηματογραφιστή Μανόλη Σφακιανάκη

 Τρία θεωρητικά σεμινάρια από μελετητές κινηματογράφου (Π. Μήνη, Γρ. Βοσκάκη).

Οι επιμορφούμενοι/ες θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα δημιουργίας σύντομης κινηματογραφικής άσκησης/διασκευής και ανάρτησης και διάχυσης αυτής μέσω της ιστοσελίδας της δράσης. ΧΩΡΟΙ/ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Οι προβολές των ταινιών και τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών, Μελισσηνού 130 & Ν. Φωκά, Ρέθυμνο.

Τα workshops θα πραγματοποιηθούν στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9, στο Ηράκλειο.

Τα θεωρητικά σεμινάρια θα υλοποιηθούν διαδικτυακά.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κατόπιν συνεννόησης δίνεται δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στα masterclasses και τα workshops.

Οι επιμορφούμενοι/ες έχουν δικαίωμα έως μίας απουσίας σε κάθε δράση εκτός των masterclasses.

επιμόρφωση

Με το πέρας της δράσης, θα δοθεί πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης, διάρκειας 60 ωρών. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://ellinikoskinimatografos-kinimatografikesdiaskeues-theoriakaip.webnode.gr Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, με αποστολή σύντομου βιογραφικού, ως τις 9 Οκτωβρίου 2022, ώρα: 22:00, στην επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος, αν. καθηγήτρια Ιστορίας Κινηματογράφου, Παναγιώτα Μήνη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pamini@otenet.gr ή συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα της δράσης.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ