"Αδειάζει" τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ η ΔΥΠΕ για το πρόβλημα με τις ακτινοθεραπείες!

"Αδειάζει" τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ η ΔΥΠΕ για το πρόβλημα με τις ακτινοθεραπείες!

Σκληρή απάντηση από την Υγειονομική Περιφέρεια στα όσα επικαλέστηκε ο Διοικητής του νοσηλευτικού Ιδρύματος

Με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις απαντά η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στα όσα υποστήριξε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις ακτινοθεραπείες στο Νοσοκομείο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαλκιαδάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η ΔΥΠΕ δεν ικανοποίησε το αίτημα για μετακίνηση των εκπαιδευμένων τεχνολόγων ακτινολόγων, από το Βενιζέλειο στο ΠΑΓΝΗ. 

Στην απάντησή της η ΔΥΠΕ κάνει λόγο για "δικαιολογίες", παράκαμψη κεντρικών διαχειριστικών αρχών αλλά και "αυθαίρετες αποφάσεις" με αφορμή το θέμα της διενέργειας rapid test σε συνοδούς ασθενών. 

Αναλυτικά η απάντηση της Υγειονομικής Περιφέρειας:

"Σε απάντηση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ αναφορικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις ακτινοθεραπείες ασθενών, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ γνώριζε τα οικονομικά αιτήματα των τεχνολόγων και ήταν ενήμερη από τα μέσα Φεβρουαρίου για τα προβλήματα που επρόκειτο να δημιουργηθούν στις ακτινοθεραπείες και άλλες ακτινολογικές πράξεις ασθενών, από την 1η Μαρτίου. 

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ζήτησε από τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, παρουσία διοικητικών και οικονομικών στελεχών του νοσοκομείου, να προχωρήσει την ίδια ημέρα κιόλας στην καταβολή των δεδουλευμένων των τεχνολόγων των Τμημάτων Ακτινοθεραπείας, Αξονικού Τομογράφου, Μαγνητικού Τομογράφου, Πυρηνικής Ιατρικής, Υπερήχου, ώστε να μην υπάρξει καμία αναβολή ακτινοθεραπειών και άλλων ακτινολογικών πράξεων. 

Δικαιολογίες τύπου δεν μας έχει καταβάλει ο ΕΟΠΥΥ οικονομική αποζημίωση δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από διοικήσεις νοσοκομείων, όταν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και εν συνεχεία ρύθμισης.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι τεχνολόγοι των εν λόγω τμημάτων στις 12 Φεβρουαρίου είχαν γνωστοποιήσει στη Διοίκηση του ΠαΓΝΗ την ομόφωνη απόφαση διακοπής της παροχής υπηρεσιών τους προς το θεσμό της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου, από 1/3/2021, με κοινοποίηση στη διοίκηση της ΥΠΕ, ωστόσο ουδέποτε η διοίκηση του νοσοκομείου έστειλε το σχετικό έγγραφο στην Υγειονομική Περιφέρεια.

Αναφορικά με «τα 4 αιτήματα της Διοίκησης του ΠαΓΝΗ  να τακτοποιηθεί το αίτημα της μετακίνησης των Τεχνολόγων  από το Βενιζέλειο στο ΠΑΓΝΗ, το οποίο η ΔΥΠΕ δεν  ικανοποίησε», η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ κάνει σαφές ότι δε θα κλείσουμε τα ακτινολογικά τμήματα του Βενιζελείου επειδή η Διοίκηση του ΠαΓΝΗ αντί να εκπαιδεύσει του τεχνολόγους του ΠαΓΝΗ, αποφασίζει ότι η λύση είναι να κλείσουμε τμήματα από άλλα νοσοκομεία.

Αυτά συμβαίνουν όταν αυτενεργούμε και παρακάμπτονται οι κεντρικές διαχειριστικές αρχές, όπως είδαμε να συμβαίνει και με την αυθαίρετη απόφαση για την διενέργεια rapid test στους συνοδούς ασθενών, με οικονομική επιβάρυνση των ίδιων, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εξ αρχής ότι θα καλύπτονται από το νοσοκομείο, όπως  είχε  επισημάνει η  διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Συμπερασματικά,

  1. Η Διοίκηση της ΥΠΕ, ενώ υπήρχε έγγραφο από τις 12 Φεβρουαρίου στη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, έλαβε γνώση την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στη συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.
  2. Η Διοίκηση της ΥΠΕ με τη γνώση του προβλήματος ζήτησε την άμεση πληρωμή των τεχνολόγων.
  3. Η Διοίκηση της ΥΠΕ δε θα αποδυναμώσει τμήματα άλλων νοσοκομείων και λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή υγειονομική κάλυψη των ασθενών στην Κρήτη".
 

Δείτε επίσης:

Τί απαντά ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ για το πρόβλημα με τις ακτινοθεραπείες

Τι συμβαίνει με τις ακτινοθεραπείες στο ΠΑΓΝΗ;
 Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ