Τί απαντά ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ για το πρόβλημα με τις ακτινοθεραπείες

Τί απαντά ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ για το πρόβλημα με τις ακτινοθεραπείες

Η ΔΥΠΕ, σύμφωνα με τον κ.Χαλκιαδάκη, δεν ικανοποίησε το αίτημα για μετακίνηση των εκπαιδευμένων τεχνολόγων ακτινολόγων, από το Βενιζέλειο στο ΠΑΓΝΗ

Αναφορικά με το μέγα ζήτημα με τις ακτινοθεραπείες που ανέδειξε το cretalive, και σε επικοινωνία που είχαμε με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη, μας διευκρίνισε τα παρακάτω: Σε ότι αφορά το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του ΠΑΓΝΗ είναι στελεχωμένο με ακτινολόγους του νοσοκομείου αλλά και τεχνολόγους ακτινολογικών μηχανημάτων του Βενιζελείου, που έχουν εκπαιδευτεί - μόνον αυτοί - από την εταιρεία του μηχανήματος. Όλο αυτό το διάστημα εργαζόταν στο ΠΑΓΝΗ αφού εκεί υπήρχε η συγκεκριμένη ακτίνα.

Αυτό το χρονικό διάστημα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ουσιαστικά ανήκαν στο Βενιζέλειο αλλά πρόσφεραν στο ΠΑΓΝΗ και παρά τα συνεχή αιτήματα - τέσσερα στον αριθμό από το περασμένο καλοκαίρι - να τακτοποιηθεί το αίτημα της μετακίνησης τους από το Βενιζέλειο στο ΠΑΓΝΗ, η ΔΥΠΕ δεν το ικανοποίησε, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στην οργανική τους θέση, αφήνοντας όχι μόνο ακάλυπτη την απογευματινή βάρδια, αλλά ουσιαστικά και η πρωινή πλέον να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Σε ότι αφορά το εργαστηριακό προσωπικό, το οποίο εργάζεται για τα ακτινολογικά εργαστήρια το απόγευμα, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ υπενθυμίζει πως ουσιαστικά είναι ενταγμένη η συγκεκριμένη εργασία τους στα απογευματινά ιατρεία, άρα λογίζεται ως έξτρα εργασία, την οποία την κάνουν, εθελοντικά και με έξτρα αμοιβή, πέρα από την κανονική τους ημερήσια εργασία.

Αυτή πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος έχει να πληρώσει αυτήν την αμοιβή από τον περασμένο Ιούνιο με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αρνούνται πλέον να εργαστούν εφόσον τους οφείλονται αρκετά χρήματα. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να πληρώσει από τον προϋπολογισμό του, παρ'όλα αυτά αναζητά λύσεις - έστω εμβαλωματικές - για να μην αφήσει "ξεκρέμαστο" το νοσοκομείο και κυρίως τους χιλιάδες πολίτες που εξυπηρετούνται καθημερινά.

Δείτε επίσης:

Τι συμβαίνει με τις ακτινοθεραπείες στο ΠΑΓΝΗ;
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ