Αδιέξοδο για τις σχολικές καθαρίστριες

Αδιέξοδο για τις σχολικές καθαρίστριες

Προσπάθειες για κάλυψη των κενών σε καθαρίστριες εκ των ενόντων

Εκ των ενόντων προσπαθεί να καλύψει τα κενά των καθαριστριών ο Δήμος Ηρακλείου. Όπως μετέδωσε και το Livetalks, έξι σχολεία (τέσσερα της Πρωτοβάθμιας και δύο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) αντιμετωπίζουν τα πιο σοβαρά προβλήματα.

Συνομιλώντας νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι με μαθητές και γονείς, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης επισήμανε ότι η δημοτική αρχή καταβάλλει προσπάθειες ώστε οι – οκτάμηνης διάρκειας – καθαρίστριες από την κοινωφελή εργασία να αναλάβουν – όσο πιο σύντομα γίνεται – δράση.

Στο αίτημα για επιπλέον καθαρίστριες, ο αντιδήμαρχος απάντησε πως εφόσον αυτό κατατεθεί γραπτά κι επισήμως, εκείνος θα το διαβιβάσει εν συνεχεία στο Υπουργείο παιδείας.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Αγγελάκη σε μεγάλα σχολεία, των 500 – 600 μαθητών, βρίσκονται και τρεις καθαρίστριες.

Μελέτη για τη σχολική στέγη

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται και το μείζον ζήτημα της σχολικής στέγης, με τον κ. Αγγελάκη να ανακοινώνει ότι η δημοτική αρχή έχει στα σκαριά μια πλήρη μελέτη.

Οι εξαγγελίες θα έρθουν επισήμως το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως προέκυψε από την χθεσινή επικοινωνία του αντιδημάρχου Παιδείας με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Ο κ. Αγγελάκης υπενθύμισε σε γονείς και μαθητές πως “ήδη έχουν δρομολογηθεί κάποια σχολεία, όπως το δημοτικό, το νηπιαγωγείο και ενδεχομένως το Καλλιτεχνικό, στην περιοχή του Καρτερού”, καθώς επίσης και το 60ο νηπιαγωγείο στην οδό Μυρτιάς “εκεί που εγκαθίστανται τώρα οι προκατασκευασμένες αίθουσες, έξι από τις δέκα που είναι αρμόδιος να τοποθετήσει ο Δήμος για την προσχολική αγωγή”.

Στο κάδρο υπάρχει φυσικά και το νηπιαγωγείο στην Αγία Αικατερίνη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ