Αδιευκρίνιστα τα αίτια καταστροφής του σκάφους του Δήμου Ιεράπετρας

Αδιευκρίνιστα τα αίτια καταστροφής του σκάφους του Δήμου Ιεράπετρας

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιεράπετρας θα προχωρήσει άμεσα στην μελέτη και στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την αγορά νέου σκάφους προς αντικατάσταση του παλαιού

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου ξέσπασε πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης και επισκευής θαλάσσιων σκαφών στο 3ο χλμ Ιεράπετρας-Γρα Λυγιάς.

Στην πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς σκάφος που ανήκε στον Δήμο Ιεράπετρας, ένα σκάφος το οποίο είχε πρόσφατα χρησιμοποιηθεί από υπάλληλο του Δήμου, κάτοχο σχετικού διπλώματος οδήγησης σκαφών, για να μεταφέρει δύτες στον θαλάσσιο χώρο όπου σχεδιάζεται η δημιουργία καταδυτικού πάρκου και το οποίο δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα.

Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη: 

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ έχει διαταχτεί ένορκη διοικητική εξέταση. Είναι απορίας άξιο πως ένα σκάφος, το οποίο είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Ιεράπετρας με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης το 2005, συντηρημένο άψογα και που βρισκόταν σε προστατευμένο χώρο πήρε ξαφνικά φωτιά. Δεν θα αφήσουμε αυτό το περιστατικό να παραπεμφθεί «στις ελληνικές καλένδες». Έχουμε κινήσει ήδη όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και σε περίπτωση που διαπιστωθεί δολιοφθορά να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

 Παράλληλα, η  Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιεράπετρας θα προχωρήσει άμεσα στην μελέτη και στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την αγορά νέου σκάφους προς αντικατάσταση του παλαιού».    

 

Δείτε επίσης

Σκάφος έγινε παρανάλωμα του πυρός

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ