Αδήλωτα ακίνητα: «Σοβαρός κίνδυνος να χαθούν περιουσίες»

Αδήλωτα ακίνητα: «Σοβαρός κίνδυνος να χαθούν περιουσίες»

Tι λέει στο Livetalks o πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ηρακλείου Κώστας Αράπογλου - Πότε λήγει η προθεσμία για τη διόρθωση εγγραφών στο Κτηματολόγιο

 

Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία διόρθωσης των λαθών του κτηματολογίου για τα παλιά διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου και ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου Κώστας Αράπογλου, μιλώντας στο Livetalks, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα αδήλωτα ακίνητα και τη… μοίρα τους.

Αυτή δεν είναι άλλη από το να περιέλθουν στο δημόσιο γεγονός που σημαίνει ότι εκατοντάδες ιδιοκτήτες θα χάσουν την περιουσία τους αν εν τω μεταξύ δεν τα δηλώσουν.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν περιουσίες αν δεν παραταθεί η προθεσμία» τονίζει ο κ. Αράπογλου ζητώντας για ακόμα μια φορά να δοθεί παράταση τουλάχιστον δύο χρόνια προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Σημειώνει παράλληλα ότι λόγω αφενός της έλλειψης προσωπικού – κυρίως δικηγόρων – στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου όσο και της πανδημίας σημειώνονται πολλές καθυστερήσει και σωρεύονται υποθέσεις.

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Κώστα Αράπογλου:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ