Αφιέρωμα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό στη γιορτή Κρητικής διατροφής

Αφιέρωμα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό στη γιορτή Κρητικής διατροφής
Newsroom
Newsroom

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις της γιορτή Κρητικής Διατροφής στο Ρέθυμνο συνυπάρχουν φέτος με τον Μικρασιατικό Πολιτισμό- γαστρονομία και αποτελούν κάθε ημέρα “πόλο έλξης»επισκεπτών στο Δημοτικό κήπο σε μια επιτυχημένη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης,της Π.Ε Ρεθύμνου,του Δήμου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτακης κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων ,παρουσία,οργανωτών,θεσμικών εκπροσώπων,εκθετών,παραγωγών και πλήθους κόσμου, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα σημαντική συνύπαρξη - αφιέρωμα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό,χαρακτηρίζοντας τους Μικρασιάτες που κατοικούν στο Ρεθυμνο,στην Κρήτη,γενικότερα στην Ελλάδα ως λαμπαδηδρόμους του πολιτισμού.

IMG_1112.JPG

Η φετινή διοργάνωση,όπως,χαρακτηριστικά είπε ο κ Αρναουτάκης  “αποκτά ιδιαίτερους συμβολισμούς, καθώς αφιερώνεται στο Μικρασιατικό Ελληνισμό. Στις μικρασιάτισσες και τους μικρασιάτες που μεταφέρουν από γενιά σε γενιά, τις κοινές μνήμες, τα ιδιαίτερα στοιχεία της πολιτισμικής και ιστορικής ταυτότητας, τα ήθη και τις παραδόσεις που άφησαν πίσω τους οι πρόγονοί τους, πριν από 100 χρόνια. Γιατί οι μικρασιάτες και στο Ρέθυμνο συμμετέχουν σε μια μεγάλη και συμβολική λαμπαδηδρομία.Μια λαμπαδηδρομία πολιτισμού που μεταφέρουν τα βιώματα των προγόνων τους, τους παραδοσιακούς χορούς, τα ήθη και έθιμα, τις γεύσεις, τα αρώματα, τις μοναδικές γαστρονομικές ιδιαιτερότητες από την Καππαδοκία έως την Κωνσταντινούπολη, την Προποντίδα και όλα τα παράλια της Μικράς Ασίας, τις μοναδικές και αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού, κάνοντάς μας κοινωνούς μιας πλούσιας λαογραφικής παράδοσης.”

Στ Αρναουτάκης: Η Κρήτη έχει ποιοτικά προϊόντα και συνεχίζουμε μέσω μιας πρωτοποριακής πολιτικής να την αναδείξουμε σε προορισμό για τους επισκέπτες 

Ο Περιφερειάρχης επίσης,τόνισε μεταξύ άλλων την σημαντικότητα της προώθησης της κρητικής γαστρονομίας στο νησί,αλλά και των Κρητικών ποιοτικών προϊόντων στις Ελληνικές,στις ξένες αγορές,στον τουρισμό μας επισημαίνοντας,το τρίπτυχο:ταυτότητα,ποιότητα,ανταγωνιστικότητα.

Όπως είπε ο κ.Αρναουτάκης ”η Γιορτή Κρητικής Διατροφής,επιβεβαιώνει την κοινή μας αντίληψη πως τα ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης διατηρούν τον ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα και την υψηλή διατροφική αξία, καθώς παράγονται από ανθρώπους με μεράκι, με κρητικό φιλότιμο. Από γεωργούς, κτηνοτρόφους και τυροκόμους που ακολουθούν μια παράδοση χιλιάδων χρόνων στους κάμπους και στις πλαγιές των κρητικών βουνών.

IMG_1113.JPG

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής πολιτικής για την ανάδειξη του νησιού, ως προορισμού για τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν έναν τόπο μέσα από τις γεύσεις, τα εκλεκτά προϊόντα, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τους ανθρώπους του.»

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ