Αγανάκτηση μετά τις σκηνές "άγριας δύσης" - Άφαντοι οι δράστες των πυροβολισμών

Επιστολή αγανάκτησης από την Δημοτική Αρχή: Οι κάτοικοι φοβούνται και να κυκλοφορήσουν

Ένα 24ωρο μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών σε κεντρικό δρόμο του Ασημίου κι ενώ οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι, η τοπική κοινωνία παραμένει "μουδιασμένη".

Την ίδια ώρα επιστολή προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Νίκο Σπυριδάκη, με την οποία ζητάει την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας στο Ασήμι, έστειλε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

Το σχετικό έγγραφο κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, στους βουλευτές του νομού Ηρακλείου, στον περιφερειάρχη Κρήτης και σε άλλους φορείς.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Γόρτυνας:

«Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα φαινόμενα παραβατικότητας στον οικισμό Ασημίου»

«Με έντονο προβληματισμό, αγανάκτηση και οργή ενημερωθήκαμε για το νέο περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών που έλαβε χώρα την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 σε κεντρικό σημείο του οικισμού Ασημίου, και το οποίο από τύχη και μόνο δεν στοίχισε την ζωή ή τον σοβαρό τραυματισμό κάποιου συνανθρώπου μας.

Σε συνέχεια προηγούμενων αναφορών, εκκλήσεων και συναντήσεών μας, οι οποίες δυστυχώς δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, σας πληροφορούμε ότι παρά τις δεσμεύσεις σας για αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας στον οικισμό Ασημίου, η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη.

Προκαλεί απορία το γεγονός ότι οι δράστες – που κατά κανόνα προέρχονται από άλλους οικισμούς και είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία, αλλά και στις Αρχές – κινούνται χωρίς κανένα φόβο στον οικισμό του Ασημίου, κουβαλώντας όπλα, τα οποία δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν εντός κατοικημένης περιοχής, αδιαφορώντας για τους πολίτες, ακόμα και για τα μικρά παιδιά, που βρίσκονται, άθελά τους, στο… πεδίο βολής.

Τα συγκεκριμένα άτομα παραβιάζουν τον νόμο κατ’ εξακολούθηση, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, καταστρέφοντας περιουσίες (αυτή την φορά προκλήθηκαν ζημιές από σφαίρες σε δύο αυτοκίνητα) και δυσφημώντας ένα ολόκληρο χωριό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και για την εμπορική κίνηση στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του Ασημίου.

Με δεδομένο ότι οι κάτοικοι του Ασημίου φοβούνται πλέον ακόμα και να κυκλοφορήσουν στον δρόμο, με δεδομένο ότι η ανομία κυριαρχεί και επειδή για όλα τα παραπάνω σας έχουμε ενημερώσει επισήμως, εγγράφως και προφορικώς, αναρωτιόμαστε, τι άλλο πρέπει να συμβεί προκειμένου να παρέμβετε και να δώσετε λύση στο φλέγον ζήτημα της παραβατικότητας στην συγκεκριμένη περιοχή; Πρέπει, άραγε, να φθάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις από την πλευρά σας;

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, για την αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας».

Με αφορμή την ανομία, όπως αναφέρει, και την παραβατικότητα τα οποία παραμένουν ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα στην περιοχή Ασημίου και με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου Γόρτυνας, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, θέτει υπόψη του αρμόδιου Υπουργού το θέμα.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο, μετά και το περιστατικό που συνέβη στις 10 Φεβρουαρίου 2020, κατά το οποίο από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές, επικρατεί τρόμος στους κατοίκους της περιοχής για την ασφάλεια και τη ζωή των ίδιων και των παιδιών τους.

Εντός του οικισμού κυκλοφορούν άνθρωποι οι οποίοι οπλοφορούν, και κατ’ εξακολούθηση παραβιάζουν το νόμο, με συνέπειες στους κατοίκους, αλλά και στην οικονομική ζωή του τόπου.

Ο κ. Βαρδάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερωθεί για το τι προτίθεται να πράξει για την επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού θέματος που απειλεί την ασφάλεια και τη ζωή των κατοίκων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ