Αγωνίσματα του 1821 αναβίωσαν στην Πόμπια!

Αγωνίσματα του 1821 αναβίωσαν στην Πόμπια!

Προς τιμή του μεγάλου αγωνιστή των Κρητικών Επαναστάσεων καπετάν Μιχαήλ Κόρακα

Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Πόμπιας Ηρακλείου αναβίωσαν αγωνίσματα του 1821 προς τιμή του μεγάλου αγωνιστή των Κρητικών Επαναστάσεων καπετάν Μιχαήλ Κόρακα την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2021.

αγωνίσματα 1821 Πόμπια

Η επετειακή αθλητική εκδήλωση, με θέμα “1821-2021 – 200 χρόνια Αγώνες Ελευθερίας – Αναβίωση Αγωνισμάτων 1821” συνδιοργανώθηκε, μετά από πρόσκληση του Γραφείου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού ΔΔΕ Ηρακλείου, από το Γυμνάσιο και Λύκειο Πόμπιας, τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού ΔΔΕ Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Φαιστού.

αγωνίσματα 1821 Πόμπια

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Νικολιδάκης Γρηγόρης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Καρτσωνακης Εμμανουήλ (λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παραβρέθηκε και τον χαιρετισμό του εκφώνησε ο κ. Τουμανίδης Νικόλαος, Δ/ντης ΓΕΛ Πόμπιας) και ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Καραγιαννίδης Ιωάννης.

αγωνίσματα 1821 Πόμπια

Ακόμα παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Φαιστού κα. Αρμουτάκη Βασιλεία, κ. Κωνσταντουλάκης Αντώνης και κ. Πολιουδάκης Ανδρέας, εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Βαρδάκη, οι ΣΕΕ του ΠΕΚΕΣ Κρήτης κα. Λύδα Ζαμπετάκη και κ. Βλοντάκης Γεώργιος, ο πρόεδρος Κοινότητας Πόμπιας Φουστανάκης Γεώργιος, εκπρόσωποι φορέων της Πόμπιας, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και πρώην Γυμνασιάρχης κ. Σπυριδάκης Δημήτρης, ο πρώην πρόεδρος Πόμπιας κ. Κουκουράκης Ιωάννης, μαθητές και δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Πόμπιας και γονείς.

αγωνίσματα 1821 Πόμπια

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η μαθήτρια Β΄ Λυκείου Άννα Μαρία Τσαφαντάκη εκφώνησε ομιλία για τη ζωή και την δράση του καπετάν Μιχαήλ Κόρακα και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής του ΠΕΚΕΣ Κρήτης κα Λύδα Ζαμπετάκη ομιλία με θέμα “Αθλητισμός στην Κρήτη του 19ου αιώνα”.

αγωνίσματα 1821 Πόμπια

Ακολούθησε το αθλητικό μέρος της εκδήλωσης όπου οι μαθήτριες και οι μαθητές πήραν μέρος στα αγωνίσματα:

αγωνίσματα 1821 Πόμπια

  • Δρόμος 1821 μ. (στα χνάρια της ιστορίας- διαδρομή από το σχολείο στο σπίτι και στο Μνήμα του καπετάν Μιχαήλ Κόρακα και επιστροφή στο σχολείο). 
  • Λιθάρι
  • Κρητικό Βόλι
  • Άλμα σε μήκος άνευ φοράς.
  • Τρέξιμο 200 μέτρων

αγωνίσματα 1821 Πόμπια

Τα διπλώματα συμμετοχής απένειμε στους μαθητές ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Νικολιδάκης Γρηγόρης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Αρμουτάκη Βασιλεία, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καραγιαννίδης Ιωάννης, ο Σύμβουλος Εκπαιδευτικού Έργου και Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Βλοντάκης Γεώργιος, και ο υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού ΔΔΕ Ηρακλείου κ. Νηστικάκης Ιωάννης.

αγωνίσματα 1821 Πόμπια

Οι Διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου Πόμπιας ευχαριστούν το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού ΔΔΕ Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Φαιστού για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και το Συμβούλιο Κοινότητας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πόμπιας για την πολύτιμη συμβολή τους.

αγωνίσματα 1821 Πόμπια

Απευθύνουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πρώην Γυμνασιάρχη κ. Σπυριδάκη Δημήτρη που δίδαξε τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τους μαθητές τα αθλήματα “Κρητικό Βόλι” και “Λιθάρι”, στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση ως κριτές των αγωνισμάτων όπως επίσης σε όσους αφιέρωσαν το προσωπικό τους χρόνο για την προετοιμασία της διοργάνωσης.

αγωνίσματα 1821 Πόμπια

Ακόμα ευχαριστούν την εταιρεία ΖΑΡΟΣ Α.Ε. για τα εμφιαλωμένα νερά που πρόσφερε στους αθλητές και τον κ. Ρουβάκη Γεώργιο για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης. 

αγωνίσματα 1821 Πόμπια

Τέλος ευχαριστούν τους καθηγητές, τις μαθήτριες και τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Πόμπιας που αγκάλιασαν με θέρμη την εκδήλωση και όλους τους παρευρισκόμενους που την τίμησαν με την παρουσία τους.

αγωνίσματα 1821 Πόμπια
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ