Αγωνιστικές δράσεις κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη

Αγωνιστικές δράσεις κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη

Πλατιά σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών για τη συνέχεια και την  οργάνωση της δράσης, τη Δευτέρα 17.05 19:00 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.

Με νέα αγωνιστική δράση σε γειτονιές και κεντρικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου συνεχίστηκε την Παρασκευή 14.05 η απάντηση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ενώ η διεκδίκηση συνεχίζεται, με σύσκεψη, τη Δευτέρα στο κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών "Γαλάτεια Καζαντζάκη", των Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και ποτών Ηρακλείου και Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ηρακλείου και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου:

Τα συνδικάτα έδωσαν ένα ακόμα αγωνιστικό "παρών" μπροστά στην προετοιμασία για πόλεμο που άνοιξε η κυβέρνηση στην εργατική τάξη με αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα.  Να μην τολμήσει καν η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο στη βουλή ξεκαθαρίζουν τα συνδικάτα ενώ καλούν σε πλατιά σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών για τη συνέχεια και την  οργάνωση της δράσης, τη Δευτέρα 17.05 19:00 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργάτη, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή να μην επιτρέψει στο κεφάλαιο και τους υπηρέτες του να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω. Η κατάργηση του 8ωρου και η επιβολή της 10ωρης εργασιας, η ουσιαστική κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών, η απελευθέρωση της Κυριακής αργίας, η επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, είναι πράγματα που η τάξη μας και οι προηγούμενες γενιές τα κατέκτησαν με πολλούς αγώνες και αίμα και δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν για να αυγατίζουν τα κέρδη των καπιταλιστών αξιοποιώντας την πανδημία ως άλλοθι.

Στο στόχαστρο του εργατικού κινήματος δεν πρέπει να μπει μόνο το νομοσχέδιο που έρχεται αλλά όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουμε ενιαία αγωνιστική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε από το κράτος και την εργοδοσία

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ