Αγωνιστικό ραντεβού έξω από τη ΔΥΠΕ για τους συμβασιούχους που βλέπουν την έξοδο

Newsroom
Newsroom

Aκόμα και με τους συμβασιούχους οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 300 στο ΠΑΓΝΗ.

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 3 Μαΐου στη 1 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης, στο Ηράκλειο, από το Σύλλογο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, σε ένδειξη αντίδρασης στην απόλυση δεκάδων συμβασιούχων από το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ωστόσο βλέπουν την πόρτα της εξόδου καθώς λήγουν οι 3μηνες συμβάσεις εργασίας που είχαν συνάψει, προκειμένου να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν από την αναστολή εργασίας υγειονομικών.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ αναφέρει:

H Κυβέρνηση αφού σφύριξε τη λήξη της πανδημίας έρχεται με μια απαράδεκτη  απόφαση που έφτασε  στα νοσοκομεία μόλις χτες 27/4 να διακόψει, δηλαδή να απολύσει τους εργαζόμενους που εργάζονται με 3μηνες συμβάσεις προκειμένου να καλύψουν τους συναδέλφους που είχαν τεθεί σε αναστολή. 

Την ίδια  ώρα που χιλιάδες συμβασιούχοι (επικουρικοί, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, ΕΟΔΥ)  εργάζονται στα νοσοκομεία και στις δομές ΠΦΥ, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος από τις μεγάλες ελλείψεις.  Η κυβέρνηση όχι μόνο τους κρατάει σε ομηρία δίνοντας τους άλλη μια ολιγόμηνη παράταση, αλλά φτάνει στο σημείο να απολύει πάνω από 30 εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ και πάνω από 20 στο Βενιζέλειο, θεωρώντας ότι το ήδη εξαντλημένο προσωπικό (που του χρωστάνε χιλιάδες μέρες άδεια και ρεπό ) επαρκεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και τα σοβαρά κενά που υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες.

Πρόκειται για ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ όταν ακόμα και με τους συμβασιούχους οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω  από 300 στο ΠΑΓΝΗ.

Συνεχίζεται η αξιοποίηση του εμβολιασμού  -από βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της επιδημίας- σε εργαλείο εκβιασμών και ανατροπής των εργασιακών και παρατείνονται οι αναστολές εργασίας χιλιάδων συναδέλφων.

Η κυβέρνηση λοιπόν  αντί να τους μονιμοποιήσει χωρίς όρους και προϋποθέσεις,  γνωρίζοντας  ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες, αξιοποιώντας  την πολύτιμη εμπειρία που έχουν αποκτήσει  όλο αυτό το διάστημα (αφού τους ξεζούμισε) τους πετά στο δρόμο. 

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ.

Στην κυβερνητική κοροϊδία και υποκρισία   απάντηση δίνουν  οι χιλιάδες μέρες άδειας που οφείλονται,    οι διπλοβάρδιες μας, οι μετακινήσεις προσωπικού, οι ακάλυπτες βάρδιες.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

∙        Το Υπουργείο Υγείας να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση για τις απολύσεις. Να μην γίνει καμία   απόλυση - Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

∙            Να προχωρήσει στην ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων στις δομές  υγείας.

∙        Να ενισχύσει της δημόσιες δομές  υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

ΟΛΟΙ  την Τρίτη 3 Μαΐου  και ώρα 13:00 στη ΔΥΠΕ

Τέρμα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός

 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ σχετικά με τις απολύσεις υγειονομικών με τρίμηνες συμβάσεις

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με μία απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Υγείας, προχωράει σε απολύσεις των εργαζόμενων που προσλήφθηκαν στις δομές υγείας με συμβάσεις τριών μηνών για να αντικαταστήσουν τους υγειονομικούς, που η ίδια έβγαλε σε αναστολή.

Αφού τους ξεζούμισε, τους άφησε σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτους, τώρα τους πετάει στο δρόμο ως “υπεράριθμους”, με το πρόσχημα ότι υγειονομικοί γυρίζουν από την αναστολή “επειδή εμβολιάστηκαν ή νόσησαν”.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση με απόφασή της “τέλειωσε” την πανδημία μέχρι τη λήξη της τουριστικής περιόδου, συνεχίζει να αξιοποιεί με το χείριστο τρόπο τον εμβολιασμό -ως εργαλείο απολύσεων- και να κρατάει σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους υγειονομικούς.

Το ΚΚΕ απαιτεί άμεσα από το Υπουργείο Υγείας να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση, να επανέλθουν στην εργασία τους όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Και πάλι δεν φτάνουν για να καλύψουν τις συνεχώς διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες στην υγεία.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ