Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων: Το αγροτικό συλλαλητήριο έγραψε ιστορία

Newsroom
Newsroom

Το μπλόκο των Πεζών συμμετείχε στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Το "παρών" στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας έδωσε το μπλόκο των Πεζών, στις 20 Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι η μεγάλη επιτυχία αυτής της κινητοποίησης αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. "Η λαϊκή συμπαράσταση στον αγώνα μας πήρε συγκλονιστική και συγκινητική έκφραση με την μαζική συμμετοχή του λαού της Αθήνας στέλνοντας το μήνυμα ότι η κοινή πάλη αγροτών, εργατών και άλλων λαϊκών στρωμάτων είναι ο δρόμος που μπορούμε και πρέπει ν’ ακολουθήσουμε" αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση από τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων.

Η ανακοίνωση

Το μπλόκο των Πεζών συμμετείχε  στο μεγάλο παναγροτικό, πανελλαδικό συλλαλητήριο με τρακτέρ που τα μπλόκα οργανώσαμε στις 20 Φλεβάρη, στην πλατεία Συντάγματος. Η μεγάλη επιτυχία αυτού του συλλαλητηρίου έγραψε ιστορία και αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες που θα έλθουν.

Όσο και αν προσπάθησε η κυβέρνηση με τους διάφορους "καλοθελητές" της που καιροφυλακτούσαν να δημιουργήσουν κλίμα "κοινωνικού αυτοματισμού" σε βάρος του αγώνα της αγροτιάς αυτό «ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ» . Η λαϊκή συμπαράσταση στον αγώνα μας πήρε συγκλονιστική και συγκινητική έκφραση με την μαζική συμμετοχή του λαού της Αθήνας στέλνοντας το μήνυμα ότι η κοινή πάλη αγροτών, εργατών και άλλων λαϊκών στρωμάτων είναι ο δρόμος που μπορούμε και πρέπει ν’ ακολουθήσουμε για την αντίκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα λαϊκά προβλήματα.

Στα μπλόκα μάς έβγαλαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Το εισόδημά μας έχει συρρικνωθεί, λόγω του πολύ υψηλού κόστους παραγωγής, των χαμηλών τιμών που αναγκαζόμαστε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας, των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, των τεράστιων ζημιών στην παραγωγή από πλημμύρες, πυρκαγιές, παγετούς, ξηρασίες, αρρώστιες. Τον αγώνα αυτό τον δώσαμε με ενότητα παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μας διασπάσει. Στην αρχή η κυβέρνηση το προσπάθησε με συκοφαντίες, μετά με καταστολή και στο τέλος έφτασε ο πρωθυπουργός να επικαλεστεί ότι με την κινητοποίηση μας «έχει διαπραγματευτικό ατού» στη διαπραγμάτευση για την ΚΑΠ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας "πρόσφερε" λίγα ψίχουλα που και αυτά ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας, παρά το γεγονός ότι, κάτω από την πίεση της λαϊκής αποδοχής και στήριξης που είχαμε και η ίδια αναγκάστηκε να αναγνωρίσει πως ήταν δίκαια. Αυτό απαντάει σε όσους μιλούν για «αναποτελεσματικότητα των αγροτικών αγώνων»

Η κυβέρνηση δεν ξεμπέρδεψε μαζί μας, γιατί με τα ψίχουλα δεν μπορούμε να ζήσουμε. Την καταγγέλουμε για την αδιαλλαξία της και την προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Έναν αγώνα για την επιβίωση που επί χρόνια δίνουμε, όχι μόνο στα μπλόκα, αλλά με κάθε μορφή πάλης. Έναν αγώνα σκληρό και μακροχρόνιο που με το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων και την ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, ψαράδων είναι σίγουρο πως θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Για αυτό το επόμενο διάστημα προχωράμε τις αρχαιρεσίες του Αγροτικού μας Συλλόγου!! Τον δυναμώνουμε, τον μαζικοποιούμε για να βγει πιο δυνατός ο μικρομεσαίος αγροτοκτηνοτρόφος και από αυτή την διαδικασία.

Ταυτόχρονα συνεχίζουμε τον αγώνα με άλλες μορφές πάλης. Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 στην Πλατεία Ελευθερίας εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας και καταγγέλλοντας τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη ένα χρόνο αργότερα. Διαμηνύουμε ταυτόχρονα την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να παράγουμε για μας και για όλο το λαό μας.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ