Αχ. Γκίκας: "Να ξεχάσουμε τη μαζική έξοδο το Πάσχα"

Αχ. Γκίκας: "Να ξεχάσουμε τη μαζική έξοδο το Πάσχα"

Τί είπε ο Κρητικός καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων

«Να ξεχάσουμε τη μαζική έξοδο το Πάσχα. Να οργανωθούμε και να το περάσουμε μέσα στην πόλη μας. Πάσχα όχι στη βεράντα, αλλά στη γειτονιά», δήλωσε ο Κρητικός καθηγητής  Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αχιλλέας Γκίκας. 

«Αυτή την εβδομάδα η Επιτροπή θα κάνει τρεις συνεδριάσεις για να εξετάσει τα δεδομένα», πρόσθεσε ο κ. Γκίκας, μιλώντας στον ANT1 ενώ, απαντώντας στο ερώτημα των δημοσιογράφων, «γιατί εάν έχω αρνητικό τεστ όπως ο Σέρβος τουρίστας να μην μπορώ να ταξιδέψω;», ανέφερε: «Δεν μπορεί να μετακινηθεί ο Σέρβος τουρίστας έξω από την περιφερειακή ενότητα στην οποία θα πάει, όπως και εμείς, εκεί θα μείνει, δεν μπορεί να πάει στην Αθήνα».

Παράλληλα, σχετικά με το αν θα μπορέσουν οι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις να κάνουν «Πάσχα στο χωριό», σημείωσε: «Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε μέσα στην εβδομάδα, με την αποτύπωση του επιδημιολογικού χάρτη αυτή τη στιγμή έχουμε κάποια θετικά στοιχεία για την απελευθέρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προσεκτικά και θα προχωρήσουμε σε μια καλύτερη διαχείριση. Να θυμίσω ότι στο Ισραήλ έχουν κάνει ελάφρυνση όχι πλήρη με 80% εμβολιασμένων».

Για το θέμα της εστίασης με τραπεζάκια έξω, ο καθηγητής επισήμανε πως, «αυτό που κάνουμε είναι να βάλουμε τους βηματισμούς του ανοίγματος της κοινωνίας, πρέπει να είναι με μέτρο, αργά. Νομίζουμε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα αρχίσουμε να μιλάμε για περισσότερα ανοίγματα».

Τέλος, για τη δημοσίευση των πρακτικών της Επιτροπής και πιθανές πιέσεις της από την κυβέρνηση, δήλωσε: «Θέλω να σας φέρω μπροστά σε μια εικόνα που 30 άνθρωποι κάθονται 7-8 ώρες και πολλές φορές μέχρι τα μεσάνυχτα για να επεξεργαστούν όλα τα δεδομένα για να δώσουν μια υπεύθυνη απάντηση, να πάρουν πάνω τους το φορτίο της ευθύνης και μιλάμε τώρα για μια άλλη προσέγγιση που κατά τη γνώμη μου είναι λίγο ανόητη. Ποτέ κανείς δεν μου είπε αντίθετο από αυτό που θα μπορούσα να επεξεργαστώ μόνος μου».

 

 

 

Δείτε επίσης:

Σύσκεψη στο Μαξίμου για Πάσχα και κορωνοπάρτι

Δημόπουλος για Πάσχα: Αδόκιμος ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη αν δεν υπάρχει συλλογική ανοσία

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ