Αίτηση αναίρεσης άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη δολοφονία της Έφης Τσιχλάκη

Newsroom
Newsroom

Νέες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση - Αναγνώριση ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο

Νέες δικαστικές εξελίξεις σηματοδοτεί η αίτηση αναίρεσης που άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην υπόθεση της δολοφονίας της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη και αφορά στην αναγνώριση ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης.

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή ο ξάδερφος της 47χρονης Έφης, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για την ανάδειξη της αλήθειας, με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, εκφράζοντας τη βαθύτατη συγκίνηση του. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, έξι και πλέον χρόνια από το θάνατο της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, η οποία τον Μάρτιο του 2016, λίγες ημέρες πριν από  τα γενέθλια της, βρέθηκε  νεκρή, με μία σφαίρα στο κεφάλι, μέσα στο σπίτι της, στο Κολυμπάρι Χανίων,  το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης αποφάνθηκε ότι δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της.

Μία δικαστική ανατροπή σε σχέση με την ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που κατά πλειοψηφία (4 - 3) είχε αθωώσει λόγω αμφιβολιών τον κατηγορούμενο σύζυγο, αποδεχόμενο ότι η 47χρονη αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, τρεις τακτικοί δικαστές και δύο από τους τέσσερις ενόρκους έκριναν ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ωστόσο εφάρμοσε τον επιεικέστερο νόμο και αντί της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε εναλλακτικά πρόσκαιρη κάθειρξη, με πλαίσιο ποινής 5-15 έτη. Το γεγονός ότι στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, «χαμήλωσε» περαιτέρω  το πλαίσιο της ποινής και του επιβλήθηκε κάθειρξη 8 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Ένοχος ο κατηγορούμενος για τον θάνατο της Έφης Τσιχλάκη

“Έγκλημα, όχι αυτοκτονία” – Η Εισαγγελέας για τον θάνατο της Έφης Τσιχλάκη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ