Ακόμη ... βρίσκουν αυτοκίνητα στο βυθό της Λυγαριάς

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

24 συνολικά "θάφτηκαν" στο βυθό μετά τη φονική κακοκαιρία

Νέα δεδομένα προέκυψαν με την ανέλκυση οχημάτων από το βυθό της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς, μετά τη φονική πλημμύρα του περασμένου Οκτωβρίου, η οποία τα παρέσυρε στη θάλασσα.

Δύο "νέα" αυτοκίνητα, τα οποία έψαχναν οι ιδιοκτήτες τους επί τρεις μήνες, εντοπίστηκαν μέσα στη θάλασσα στη Λυγαριά, σε βάθος 25 μέτρων, και σε μεγάλη απόσταση από την παραλία.

Αυτοκίνητα Λυγαριά Δήμος Μαλεβιζίου Γιώργος Πετούσης

Τα οχήματα, που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, εντόπισαν ιδιώτες δύτες οι οποίοι ανήκουν στην εταιρεία με την οποία ο δήμος Μαλεβιζίου έχει υπογράψει σύμβαση ύψους 65.000 ευρώ για τον καθαρισμό όλων των παραλιών του δήμου.

Πλέον πρέπει να γίνει ανέλκυση των αυτοκινήτων από το βυθό της θάλασσας «είτε με τη χρήση ρυμουλκού είτε με ειδικά μπαλόνια» εξηγεί στο cretalive ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στο δήμο Μαλεβιζίου κ. Γιώργος Πετούσης.
 

Γιώργος Πετούσης
Ο Γιώργος Πετούσης


Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις

Αρχικά υπήρχαν οι πληροφορίες ότι, σύμφωνα με το νόμο, αποζημιώσεις δικαιούνται οι κάτοικοι των σπιτιών που καταστράφηκαν -τόσο για τις οικίες όσο και για την οικοσκευή- καθώς και τα ενοικιαζόμενα και επαγγελματικά οχήματα. 

«Για τα υπόλοιπα, περίπου δέκα, ΙΧ οχήματα ο δήμος έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες και θα ζητήσουμε κατ’ εξαίρεση αποζημίωση διότι οι ειδικές ασφάλειες δεν τους καλύπτους και οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων αυτών».

Σημειώνεται επίσης ότι την Τετάρτη (18/1) ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας βρέθηκε στην Αθήνα ώστε να εξετάσουν τρόπους σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών να βρεθεί η φόρμουλα για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων.

24 οχήματα βρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας

Μέχρι σήμερα έχει γίνει ανέλκυση συνολικά 22 οχημάτων (τα δύο νέα που βρέθηκαν δεν έχουν ανελκυστεί ακόμα) από τις παραλίες του Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα:

  • 17 από την Αγία Πελαγία
  • 4 από τη Λυγαριά και
  • 1 από το ΠαλαιόκαστροΔείτε επίσης:

Βγάζουν από τη θάλασσα τα αυτοκίνητα που παρέσυρε η κακοκαιρία - Δείτε εικόνες!

Λυγαριά: Δεν έχουν απομακρυνθεί τα οχήματα που παρέσυρε στη θάλασσα ο χείμαρρος

Κόβει την "ανάσα" η εικόνα της Λυγαριάς από ψηλά

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Το μέγεθος της καταστροφής από την κακοκαιρία

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ