Ακυρώθηκε η παραδοσιακή Γιορτή Καλιτσουνιού στην Κάντανο και οργανώνεται άλλη στη Σούδα

Newsroom
Newsroom

Αντίδραση του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Καντάνου «Η ΤΑΒΙΘΑ»

Η παράδοση και το "know-how" αδιαμφισβήτητα για τη Γιορτή Καλιτσουνιού που επί 30 χρόνια διοργανώνει ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Καντάνου «Η ΤΑΒΙΘΑ». Όμως φαίνεται ότι η ακύρωση της φετινής γιορτής λόγω πένθους, έβαλε ιδέες σε άλλους που διοργανώνουν Γιορτή Καλιτσουνιού, όχι στην Κάνδανο αλλά στη Σούδα. Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Καντάνου «Η ΤΑΒΙΘΑ» εκφράζει την αντίδρασή του, απευθύνοντας έκκληση για σεβασμό των ηθών και των εθίμων,

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Ο Σύλλογός μας ενημερώθηκε σήμερα από τρίτο, στέλνοντας μας και σχετική αφίσα, ότι αύριο 20 Αυγούστου 2022, αγνώστων στοιχείων φορέας διοργανώνει γιορτή καλιτσουνιού στο γήπεδο του ΜΑΙΧ στη Σούδα. 

Ως γνωστόν, ο Σύλλογός μας επί 30 συναπτά έτη διοργανώνει, το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο, την γνωστή σε όλους, παραδοσιακή πλέον, «Γιορτή Καλιτσουνιού» στην Κάντανο.

Ειδικά εφέτος, λόγω διαδοχικών θανάτων συγχωριανών μας που έπληξαν το χωριό, και μάλιστα νέων ανθρώπων, το Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα την ματαίωση της καθιερωμένης γιορτής μας για φέτος, που ήταν προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα, το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022.

Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε σήμερα την παραπάνω ανακοίνωση για διενέργεια γιορτής καλιτσουνιού σε άλλο χώρο από άγνωστο φορέα στη Σούδα. Τηρώντας τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, έχουμε την αξίωση, σεβόμενοι ο ένας τον άλλο, να τα τηρούμε όπως έχουμε μάθει από τους προγόνους μας, και όχι να τα οικειοποιούμαστε. 

Να γνωρίζουν όλοι οι συντοπίτες και φίλοι μας που χρόνια μας τιμούν με την παρουσία τους, και τους οποίους ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά, ότι η «Γιορτή Καλιτσουνιού» γινόταν και θα γίνεται μόνο στην Κάντανο.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ