Άμεση αναγκαιότητα η ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Newsroom
Newsroom

"Οι εργαζόμενοι κάνουν ό,τι μπορούν" αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα σε επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Την άμεση αναγκαιότητα ενίσχυσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με προσωπικό επισημαίνει σε επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσηλευτικό ίδρυμα. 

Στην επιστολή, πιο συγκεκριμένα, επισημαίνονται τα εξής:

"Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης απέστειλε στον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, στην αν. Υπουργό Υγείας κα. Αγαπηδάκη και στον υφυπουργό υγείας κ. Θεμιστοκλέους επιστολή με θέμα «Οι εργαζόμενοι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τους ασθενείς της ΜΤΝ, η κυβέρνηση τι κάνει;». Δείτε το έγγραφο παρακάτω:

Επανερχόμαστε στο αίτημα μας για άμεση ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Μετά την   αιφνιδιαστική απόφαση στις αρχές Νοεμβρίου της ιδιοκτησίας της ιδιωτικής μονάδας τεχνητού νεφρού στην Ιεράπετρα να διακόψει τη λειτουργία της, 29 από τους 40 νεφροπαθείς της ιδιωτικής μονάδας απορροφήθηκαν από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, που σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό των εξυπηρετούμενων νεφροπαθών, χωρίς να υπάρξει επαρκή ενίσχυση σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.  

Τόσο στις 9/11/2023, όσο και στις 19/1/24  ζητήσαμε εγγράφως την πρόσληψη 2 επικουρικών ιατρών και 8 επικουρικών νοσηλευτριών στη ΜΤΝ του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου,  για να μπορέσουν να απορροφηθούν οι   επιπλέον νεφροπαθείς ασθενείς.

Όμως οι εκκλήσεις μας για προσλήψεις αγνοήθηκαν,  αντί για προσλήψεις υπήρξαν μόνο μπαλώματα με δύο μετακινήσεις νοσηλευτριών και το πρόβλημα υποστελέχωσης της ΜΤΝ είναι ιδιαίτερα οξύ και καλύπτεται μόνο χάρη στο υπάρχον προσωπικό που έχει ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής προσφοράς, με διπλοβάρδιες και στέρηση ρεπό και αδειών  στις περισσότερες περιπτώσεις.

Οι εργαζόμενοι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τους νεφροπαθείς, ενώ εσείς δεν κάνετε τίποτα, δεν κάνετε προσλήψεις γι ΄αυτή την τόσο ευάλωτη  ομάδα ασθενών, παρά το ότι συνεχώς σας βλέπουμε και σας ακούμε στα μέσα ενημέρωσης να εξαγγέλλετε προσλήψεις που θα γίνουν μετά από δύο ή τρία χρόνια, και όταν θα γίνουν οι εργαζόμενοι που θα έχουν εν τω μεταξύ  αποχωρήσει είναι περισσότεροι από αυτούς που προσλαμβάνονται.

Γι΄ αυτό σας ζητούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα:

-Να γίνει πρόσληψη 2 επικουρικών νεφρολόγων στο ΓΝΑΝ και να προχωρήσει η διαδικασία της προκήρυξης μόνιμης θέσης που είναι σε εξέλιξη.

-Να ανοίξει άμεσα η διαδικτυακή εφαρμογή για υποβολή αιτήσεων  για πρόσληψη επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού αποκλειστικά για το ΓΝΑΝ και με πρόσθετο ζητούμενο την εμπειρία σε ΜΤΝ, έτσι ώστε τις επόμενες ημέρες να μπορέσουν να προσληφθούν το λιγότερο 8 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό με δυνατότητα να παρέχουν άμεσα υπηρεσίες στη ΜΤΝ του ΓΝΑΝ.

-Να βρεθεί τρόπος οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ να ολοκληρώνονται ένα εξάμηνο μετά την προκήρυξη και όχι δύο και τρία χρόνια μετά.

-Να γίνουν αυξήσεις μισθών και βελτίωση συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ