Αμετακίνητη η ΔΕΥΑΗ για τα "χρωστούμενα" του ΠΑΓΝΗ

Αμετακίνητη η ΔΕΥΑΗ για τα "χρωστούμενα" του ΠΑΓΝΗ

Η πλευρά της Δημοτικής Επιχείρησης επισημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει βήμα πίσω σε σχέση με το ύψος των χρεώσεων.

Σκληρή στάση φαίνεται να κρατά η πλευρά της ΔΕΥΑΗ απέναντι στις έντονες αντιδράσεις της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, που έχει ξεκαθαρίσει ότι οδηγείται σε εκτροπή του προϋπολογισμού, μετά το διπλασιασμό του κόστους της ύδρευσης (Δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς, τα σχέδια της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης προβλέπουν ότι, εάν δεν αρχίσει άμεσα η πληρωμή έστω μέρους της οφειλής, να προχωρήσει η βεβαίωση του χρέους στην Εφορία και η δέσμευση του ΑΦΜ, που αναμένεται να προκαλέσει ασφυκτική λειτουργική εμπλοκή στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης με δηλώσεις του στην εφημερίδα, τονίζει μεταξύ άλλων ότι σχεδιάζει να έρθει σε επαφή με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ.Χαλκιαδάκη, στον οποίο θα εκθέσει τα
δεδομένα που υπάρχουν, παρουσιάζοντας  την άποψη του για τη ρεαλιστική διαχείριση της κατάστασης. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αλλαγής στης κοστολόγησης του νερού που θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.

Ειδικότερα για τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ το όλο πρόβλημα που έχει ανακύψει, συνδέεται με το γεγονός ότι εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον δεν είχε γίνει καμία αύξηση της χρέωσης του νερού σε αυτή την κατηγορία των καταναλωτών, όπως είναι τα νοσοκομεία.
Έτσι όταν εκδόθηκε η ΚΥΑ που προβλέπει ότι θα πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα στη διαχείριση
του νερού, δηλαδή να υπάρχει απόλυτη συνάρτηση του κόστους διαχείρισης, με τις χρεώσεις στους καταναλωτές η ΔΕΥΑΗ αναμόρφωσε βάση μιας συγκεκριμένης οικονομικής έκθεσης τα τιμολόγια της. Με αυτό τον τρόπο εκτοξεύθηκαν κατακόρυφα οι χρεώσεις των τιμολογίων της ΔΕΥΑΗ. 

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον τετράμηνο λογαριασμό νερού της ΔΕΥΑΗ, το νοσοκομείο θα πρέπει να πληρώσει 223.601 ευρώ για το διάστημα από 10-1-20 μέχρι 27-4-20.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ