"Ανάσα" στον Άγιο Νικόλαο από τα αποτελέσματα των rapid tests

"Ανάσα" στον Άγιο Νικόλαο από τα αποτελέσματα των rapid tests

Περίπου 740 οι έλεγχοι που έγιναν και ο αριθμός των θετικών στον κορωνοϊό δειγμάτων παρέμεινε μονοψήφιος

Μια μικρή "ανάσα" δίνουν τα  αποτελέσματα των ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από αυτοκίνητο (drive through) που πραγματοποιήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive, περίπου 740 ήταν οι έλεγχοι που έγινα συνολικά, με τους 100 από αυτούς στο εξεταστήριο και οι υπόλοιποι μέσα από τα αυτοκίνητα. Ο αριθμός των θετικών στον κορωνοϊό δειγμάτων παρέμενε μονοψήφιος μέχρι καθώς βρέθηκαν μόλις 8 θετικά δείγματα!

Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι των τελευταίων ημερών γίνονται μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα που εντοπίστηκαν και προκάλεσαν την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, που βρίσκεται από τη Δευτέρα το πρωί στο Επίπεδο Β' -Αυξημένου Κινδύνου- του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Η συμμετοχή των πολιτών καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στα πρώτα 45 λεπτά της διαδικασίας, είχαν γίνει 90 τεστ και κανένα από αυτά δεν ήταν θετικό.

«Κάνουμε μια προσπάθεια να προστατεύσουμε τον πληθυσμό που τηρεί τα μέτρα με σύνεση και υπομονή», είπε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ενώ παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Λάμπρος Βαμβακάς.

Τέτοιου είδους διαδικασίες, που δεν απαιτούν παραμονή έξω από ένα νοσοκομείο, έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματικές, όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ενώ η Επόπτρια Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στο Λασίθι, Αθηνά Καρπούζη, επισήμανε ότι, αν χρειαστεί η διαδικασία να διαρκέσει περισσότερη ώρα σήμερα, θα παραταθεί για κάποια ώρα η διεξαγωγή των τεστ, ούτως ώστε να ελεγχθούν όσο τον δυνατόν περισσότεροι πολίτες του Αγίου Νικολάου.

Άγιος Νικόλαος

Άγιος Νικόλαος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ