Αναθεώρηση του ορίου για τις εκδηλώσεις ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου

Αναθεώρηση του ορίου για τις εκδηλώσεις ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου

Επιστολή της Διοίκησης του Συλλόγου στον ΓΓ Εμπορίου

Την αναθεώρηση του ορίου των 100 ατόμων για εκδηλώσεις γάμου ή βάφτισης ζητά με επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, στον απόηχο των αντιδράσεων που, όπως έγραψε το cretalive, έχει προκαλέσει το θέμα αυτό στην Κρήτη. 

Στην επιστολή προς τον κ. Σταμπουλίδη αναφέρεται:

"Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο όριο των 100 ατόμων για τις εκδηλώσεις γάμου ή βάπτισης για την Κρήτη. Ο γάμος στην Κρήτη είναι ένα κοινωνικό γεγονός το οποίο λόγο των στοιχείων παράδοσης και των εθίμων έχει πάντα μεγάλο αριθμό καλεσμένων .
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απασχολούνται πολλά επαγγέλματα και πάρα πολλοί εργαζόμενοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ένδυση, υπόδηση, κόσμημα, άνθηστολισμοί, τροφοδοσία τροφίμων, φωτογράφοι, κομμωτήρια, κέντρα διασκέδασης, κτήματα εκδηλώσεων, ξενοδοχεία και άλλα πολλά.

Οι γάμοι που πραγματοποιούνται στην Κρήτη κάθε χρόνο, βοηθούν άμεσα στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, στην τοπική οικονομία και κατά συνέπεια στην Εθνική οικονομία.
Το όριο των 100 ατόμων είναι πάρα πολύ μικρό για τα δεδομένα της Κρήτης και έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων γάμου και βάπτισης. Ακόμη και
η καθυστερημένη αλλαγή του ορίου των ατόμων δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών διότι απαιτείται χρονοβόρος προγραμματισμός και
συνεργασία πολλών παραγόντων μαζί.

Η Κρήτη διαθέτει μεγάλους και οργανωμένους χώρους 2.000 και 3.000 ατόμων όπου με ασφάλεια και με τις απαραίτητες αποστάσεις, μπορούν να φιλοξενήσουν αυτές
τις εκδηλώσεις. Επίσης υπάρχει σε σχέση με πέρυσι το πλεονέκτημα του εμβολιασμού καθώς και η προσαρμογή του κόσμου στα μέτρα προφύλαξης.

Θεωρούμε λάθος την οριζόντια εφαρμογή του ορίου των 100 ατόμων και σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να αναπροσαρμόσετε σημαντικά
προς τα πάνω το όριο αυτό.
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για πειραματισμούς και δεν αντέχουμε ούτε εμείς αλλά ούτε και η οικονομία της χώρας άλλη μία χαμένη χρονιά".


 

Δείτε επίσης:

Ακυρώνονται οι "δικοί μας" γάμοι, χάνουμε και τους ξένους!

Παγκρήτιος ξεσηκωμός για τους περιορισμούς σε γάμους και βαφτίσεις

Γάμοι και βαπτίσεις στην Κρήτη: στα αζήτητα οι επιχειρηματίες!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ