Συγχαρητήριο μήνυμα του Γ. Μαρινάκη στους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις

Τί αναφέρει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης

"Ελπίζω κι εύχομαι ο κόπος σας να ανταμείφθηκε και να επιτύχατε τους στόχους που θέσατε. Ανεξαρτήτως όμως αποτελέσματος, η προσπάθειά σας,  η ωριμότητα, η αφοσίωση στη στόχευση σας,  η επιμονή,  είναι άξιες συγχαρητηρίων". Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων στο συγχαρητήριο μήνυμά του για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης

Αναλυτικά το μήνυμά του: 

Η ανακοίνωση  των αποτελεσμάτων των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων,  σηματοδότησε τη λήξη της αγωνίας σας, το επιστέγασμα της προσπάθειας σας, την απαρχή ενός νέου κύκλου ζωής, ο οποίος συντρόφευσε τα όνειρα και τροφοδότησε την αντοχή σας σε αυτή την πρώτη, ίσως πιο σοβαρή, δοκιμασία της μέχρι σήμερα ζήσης σας.

Ελπίζω κι εύχομαι ο κόπος σας να ανταμείφθηκε και να επιτύχατε τους στόχους που θέσατε. Ανεξαρτήτως όμως αποτελέσματος, η προσπάθειά σας,  η ωριμότητα, η αφοσίωση στη στόχευση σας,  η επιμονή,  είναι άξιες συγχαρητηρίων. Κληθήκατε να διανύστε την πιο κρίσιμη σχολική χρονιά σε συνθήκες πρωτόγνωρες. Η γενικευμένη ανασφάλεια, ο διάχυτος φόβος,  η επιβαλλόμενη απομόνωση από το σχολικό περιβάλλον, τους καθηγητές,  τους φίλους και συμμαθητές σας, η ανοίκεια ανατροπή της καθημερινότητας που προκάλεσε η πανδημία, δεν έκαμψαν το κουράγιο σας.  Επιδείξατε μια θαυμαστή προσαρμοστικότητα  και μια ανέλπιστη γενναιότητα, που μας γεμίζει ελπίδα και περηφάνια.

Με βαθιά πίστη στις δυνατότητες της γενιάς σας και στις ικανότητες που αποδείξατε ότι διαθέτετε,  εύχομαι  να είστε όλες  και όλοι  υγιείς, δυνατοί και αποφασισμένοι να υπηρετήσετε τα όνειρά σας με σθένος, αξιοπρέπεια, εντιμότητα και απαντοχή.

Σε σας που σε λίγες ημέρες θα διαβείτε το κατώφλι ενός ΑΕΙ  της χώρας μας, εύχομαι η φοιτητική σας ζωή να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας, σε όλα τα επίπεδα. Να αξιωθείτε την κατάκτηση της γνώσης και το φως που θα προσδώσει στη σκέψη σας και στη ματιά σας στον κόσμο. Κι ελπίζω, μετά το πέρας των σπουδών σας, οι συνθήκες να είναι  κατάλληλες κι επιθυμητές,  ώστε να σας παρασχεθεί  κάθε δυνατή ευκαιρία ν’ ασκήσετε την επιστήμη σας στη χώρα μας  και να γίνετε χρήσιμοι πολίτες, από κείνους, που τόσο έχουμε όλοι ανάγκη.

Σε σας, τους νέους μας που  η εισαγωγή σας σε κάποιο ΑΕΙ δεν ικανοποιεί τον αρχικό σας προσανατολισμό  και  σε σας  που θα επιλέξετε την ένταξή σας  στον εργασιακό στίβο, εύχομαι οι επιλογές σας να είναι ορθές, συμβατές με τα ενδιαφέροντα σας και της δεξιότητες σας ώστε να  αναδειχθείτε σε καλούς και άξιους επαγγελματίες.

Να είστε βέβαιοι πως θα είμαστε όλοι εδώ για να σας στηρίξουμε, να συμμεριστούμε τις αγωνίες σας και να μοιραστούμε τη χαρά των επιτευγμάτων σας.  Οι γονείς και οι δάσκαλοι σας  που ως  σήμερα συντρόφευσαν κάθε σας  βήμα, με αγάπη, υπομονή και δοτικότητα, θα παραμείνουν εσαεί συνοδοιπόροι και σύντροφοι σας, στο μακρύ ταξίδι της ζωής. 

 Το Ρέθυμνο και οι άνθρωποι του,  ο Δήμος και οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι του, που θα συνεχίσουν να  αγωνίζονται ώστε η γενέθλια γη σας να εξελίσσεται διαρκώς και να διαθέτει πάντοτε επαρκή αποθέματα ευκαιριών για να  υποδεχθεί με την ίδια στοργή,  αγάπη και εμπιστοσύνη,  όσες και όσους από σας επιλέξετε να επενδύσετε τις γνώσεις, τις αξίες και τις εμπειρίες σας στον τόπο  μας, ως καλλιεργημένοι ενήλικες πολίτες,  με παιδεία και  όρεξη για δημιουργία.  

Καλή επιτυχία στο νέο σας ξεκίνημα, πρόοδο και προκοπή σε κάθε σας επιλογή.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ