Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τη στάθμευση

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τη στάθμευση

Στα σημεία που έχουν οριοθετηθεί ως χώροι στάθμευσης των κατοίκων δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα από άλλους πολίτες

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να μπορέσουν να αποκτήσουν την αναγκαία κάρτα που θα τους δώσει τη δυνατότητα της σταθερής στάθμευσης κοντά στα σπίτια τους. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γ. Αναστασάκη, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 520 αιτήσεις συμπολιτών μας, που όμως εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός είναι πάρα πολύ μικρός σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό των μόνιμων κατοίκων.  

Ο ίδιος εξηγεί ότι η πλατφόρμα ανοίγει ξανά από αύριο, καθώς ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για την όλη διαδικασία, με αποτέλεσμα να μην έχει καταθέσει αιτήσεις και η ηλεκτρονική πλατφόρμα σήμερα να είναι κλειστή. Υπόσχεται ότι θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση στις αιτήσεις των πολιτών οι οποίοι, εφόσον καταθέσουν όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια εφαρμογή ώστε να εκτυπώνουν μόνοι τους την κάρτα τους μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.  Την ίδια στιγμή, ολοκληρώνονται οι διαγραμμίσεις οι οποίες ουσιαστικά οριοθετούν  τη διάθεση δωρεάν θέσεων στάθμευσης στους κατοίκους της παλιάς πόλης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα σημεία που έχουν οριοθετηθεί ως χώροι στάθμευσης των κατοίκων δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα από άλλους πολίτες. Αυτό όπως είναι φυσικό ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο για τους εργαζόμενους  στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι δεν θα έχουν στο μέλλον πρόσβαση για να παρκάρουν τα οχήματά τους στα διαγραμμισμένα σημεία που έχουν οριοθετηθεί σαν περιοχή στάθμευσης των κατοίκων του ιστορικού ιστού. Για την όσο το δυνατό καλύτερη οργάνωση του εγχειρήματος της δημοτικής Αρχής έχει προγραμματιστεί σύ
σκεψη στη Λότζια αύριο το πρωί, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και συγκεκριμένα του κεντρικού δημοτικού διαμερίσματος, της Τροχαίας, της Δημοτικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ., που θα έχουν σημαντικό ρόλο στην περιφρούρηση και την ομαλή εφαρμογή του σημαντικού αυτού εγχειρήματος.

Όπως είναι γνωστό, για τη χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης ο ιστορικός ιστός μοιράστηκε σε τρεις ζώνες. Η πρώτη ζώνη αναπτύσσεται από τη Γιαμαλάκη, την Αγ. Μηνά, την Κυρ. Λουκάρεως, την  πλ. Κορνάρου, την Αβέρωφ, την Ανεμογιάννη και καταλήγει στη Δ. Μποφώρ. Η δεύτερη ζώνη περνά από την Αγία Τριάδα τη μεγάλη Έβανς και εσωτερικά  των ενετικών τειχών. Τέλος η τρίτη ζώνη αναπτύσσεται από τη  μεγάλη Έβανς και ανατολικά, καλύπτοντας την Ανάληψη, τη Βίγλα ως την Ικάρου. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ