Ανοιχτές Βραδιές Κοινού στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα

Ανοιχτές Βραδιές Κοινού στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα

Για 24η συνεχή χρονιά, υποδέχεται τους πολίτες και επισκέπτες της Κρήτης για 5 Κυριακές

Το προσωπικό του Αστεροσκοπείου Σκίνακα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι και για το 2019, για 24η συνεχή χρονιά, υποδέχεται τους πολίτες και επισκέπτες της Κρήτης για 5 Κυριακές, ώστε να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά της ανακάλυψης του υπέροχου νυχτερινού ουρανού.

Ανοιχτές Βραδιές 2019

Κυριακή 19 Μαΐου

Κυριακή 23 Ιουνίου

Κυριακή 21 Ιουλίου

Κυριακή 25 Αυγούστου

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου


Ώρες επίσκεψης:

18:00-23:00


Η δυνατότητα επίσκεψης στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα αποτελεί μια ιδιαίτερη συνεισφορά στο ενδιαφερόμενο για την Αστρονομία κοινό. Την υπόλοιπη περίοδο δεν είναι δυνατή η επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο, ώστε να είναι σε θέση οι εκεί εργαζόμενοι, Έλληνες και ξένοι αστρονόμοι, να επιδίδονται απερίσπαστοι στις επιστημονικές τους παρατηρήσεις.

Λόγω της στενότητας του δρόμου προς το Αστεροσκοπείο, που εμπεριέχει σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος, και του περιορισμένου χώρου στάθμευσης, πρέπει να αποφεύγεται η επίσκεψη με λεωφορεία.

Επισημαίνεται ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο υψόμετρο του Σκίνακα (1750μ) ειδικά κατά τη νύχτα, οι επισκέπτες είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να φέρουν ανάλογη ενδυμασία. Τέλος, μια που ο καιρός μπορεί να μεταβληθεί προς το χειρότερο σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι πιθανόν να ακυρωθεί η δυνατότητα επίσκεψης στο Αστεροσκοπείο για λόγους ασφαλείας. Για το λόγο αυτό όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Αστεροσκοπείο θα ήταν καλό να συμβουλεύονται τον ιστότοπο http://skinakas.physics.uoc.gr για τελευταίες πληροφορίες.

Θα χαρούμε να σας έχουμε και φέτος κοντά μας στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ