ΚΡΗΤΗ

Ανοιχτή συζήτηση για το λάδι και την ελαιοκαλλιέργεια στη Βιάννο

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Το Παρόν και το Μέλλον της Ελαιοκομίας στον Δήμο Βιάννου: Προκλήσεις, Προοπτικές και Κοινή Στρατηγική»

Ελαιουργείο, Ελαιόλαδο
Photo Credits: @intime

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον πρωτογενή τομέα, ο Δήμος Βιάννου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους εμπλεκόμενους με την ελαιοκαλλιέργεια για μια στρατηγική συζήτηση με θέμα «Το Παρόν και το Μέλλον της Ελαιοκομίας στον Δήμο Βιάννου: Προκλήσεις, Προοπτικές και Κοινή Στρατηγική»

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βιάννου επισημαίνονται τα εξής:

«Η συνάντηση, που θα γίνει παρουσία του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βιάννου.

Η ελαιοκομία αποτελεί τον βασικό πυλώνα της οικονομίας, της παράδοσης και της κοινωνικής συνοχής του τόπου μας. Σε μια εποχή που οι κλιματικές αλλαγές, οι διακυμάνσεις της αγοράς και οι νέες απαιτήσεις ποιότητας διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο απαιτητικό περιβάλλον, η ανάγκη για συλλογική δράση, κοινές στρατηγικές και κοινό όραμα είναι πιο επεκτατική από ποτέ.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε:

-Διοικητικά Συμβούλια Αγροτικών Συνεταιρισμών Δήμου Βιάννου.

-Ιδιώτες, Τυποποιητές.

-Ελαιοπαραγωγούς, ομάδες παραγωγών και φορείς του Ελαιοκομικού Τομέα.

Βασικοί Άξονες Συζήτησης:

-Απολογισμός των δύο τελευταίων ελαιοκομικών περιόδων: Προβλήματα και συμπεράσματα από τη φετινή παραγωγή.

-Κλιματική Κρίση & Διαχείριση Υδάτων: Στρατηγικές θωράκισης της καλλιέργειας.

-Εξωστρέφεια & Τυποποίηση: Πώς θα ενισχύσουμε την προστιθέμενη αξία του Βιαννίτικου ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές.

-Συνεργατικά Σχήματα: Η σημασία της σύμπνοιας μεταξύ συνεταιρισμών και ιδιωτών.

«Η ολοκλήρωση της φετινής ελαιοκομικής περιόδου, έρχεται να κλείσει μια κακή χρονιά για την ελαιοπαραγωγή στο Δήμο Βιάννου και την Κρήτη γενικότερα.

Αυτά τα αποτελέσματα της κακής ελαιοκομικής περιόδου, αλλά και η πορεία της το επόμενο διάστημα, θα αποτελέσουν το βασικό θέμα συζήτησης, στη συνάντηση την οποία πραγματοποιούμε την ερχόμενη Τρίτη 24 Φεβρουαρίου.

Στόχος μέσα από τη συνάντηση αυτή είναι να εξετάσουμε τις περαιτέρω κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να στηριχθεί ο κλάδος και το προϊόν, με δεδομένο πως η αρνητική εξέλιξη με τη μείωση της παραγωγής ελαιολάδου είναι μια εξέλιξη, η οποία επηρεάζει άμεσα την τοπική Οικονομία, αφού η ελαιοκομία αποτελεί βασικό πυλώνα της», δήλωσε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης ενόψει της συνάντησης.

Για τη διευκόλυνση όσων παραγωγών και πολιτών επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση αλλά δεν μπορούν να μεταβούν στο Δημαρχείο, η συνάντηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το επίσημο κανάλι του Δήμου Βιάννου στο Youtube.

Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή διαφάνεια και ενημέρωση για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Βιάννου κ. Χαράλαμπος Κονδυλάκης αναφέρει ενόψει της συνάντησης προς τους προσκεκλημένους ότι: «Η παρουσία σας και η κατάθεση των απόψεων σας είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση μιας τοπικής στρατηγικής που θα διασφαλίζει το μέλλον της ελαιοπαραγωγής στην περιοχή μας»

Ο σύνδεσμος για το κανάλι του Δήμου Βιάννου στο Youtube είναι ο εξής: https://www.youtube.com/@DIMOSVIANNOU»

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση