Αντιαεροπορικές και αντιβαλλιστικές βολές «MNTF – 21» στο Πεδίο Βολής Κρήτης

 Αντιαεροπορικές και αντιβαλλιστικές βολές «MNTF – 21» στο Πεδίο Βολής Κρήτης

Στην «MNTF – 21» εκπαιδεύτηκαν και αξιολογήθηκαν 1.000 στελέχη των τριών Χωρών, στην αντιμετώπιση αεροπορικών και βαλλιστικών απειλών με απόλυτη επιτυχία

Από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 πολυεθνικός σχηματισμός που συγκροτήθηκε από Μονάδες Κατευθυνόμενων Βλημάτων της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, πραγματοποίησε Αντιαεροπορικές και Αντιβαλλιστικές βολές με την ονομασία «MNTF – 21» (Multinational Tactical Firing) στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ).

1

Στην «MNTF – 21» εκπαιδεύτηκαν και αξιολογήθηκαν 1.000 στελέχη των τριών Χωρών, στην αντιμετώπιση αεροπορικών και βαλλιστικών απειλών με απόλυτη επιτυχία. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με Οπλικά Συστήματα (ΟΣ) PATRIOT και HAWK, καθώς και με προσωπικό υπηρέτησης των ΟΣ, με προσωπικό ασφάλειας για την διενέργεια των Βολών και με αξιολογητές υπό εκπαίδευση (Under Training – UT).

1

Κατά την διάρκεια των βολών, το ΠΒΚ επισκέφθηκαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός της Γερμανικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Ingo Gerhartz, o Διοικητής Επίγειων Αεροπορικών Δυνάμεων της Γερμανίας Ταξίαρχος Volker Samanns και ο Υπαρχηγός του Ολλανδικού Βασιλικού Στρατού Υποστράτηγος R. J. Jeulink, καθώς και αντιπροσωπεία των Νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων ως παρατηρητές.

1

 

Δείτε επίσης

Εκτοξεύσεις πυραύλων Patriot και Hawk από το Μαράθι

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ