Αντιδράσεις και στην Κρήτη μετά τη μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη

Newsroom
Newsroom

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του

Πληθαίνουν και στην Κρήτη οι ανακοινώσεις πολιτικών και τοπικών φορέων για την υπόθεση της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

"Το πρωτοφανές περιστατικό απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του Κινήματος μας, Νίκου Ανδρουλάκη, δεν αποτελεί ένα προσωπικό ζήτημα, αλλά κατακεραύνωση της Δημοκρατίας.

Σε μια δημοκρατία, οι κανόνες δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Αποτελεί αυτονόητη διαπίστωση ότι η χώρα δεν αντέχει τίποτε λιγότερο από την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών. Η διερεύνηση, συνεπώς, σε βάθος της μηνυτήριας αναφοράς του Νίκου Ανδρουλάκη αποτελεί αίτημα κάθε δημοκρατικού πολίτη.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ηρακλείου, δηλώνουμε από τώρα και προς κάθε κατεύθυνση ότι επιθυμούμε την πλήρη και ενδελεχή διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αποτελεί όρο αναγκαίο για την Δημοκρατία μας, το Κράτος Δικαίου και την διαφάνεια στη δημόσια ζωή.

Στην μάχη ενάντια σε πρακτικες που θυμίζουν άλλα καθεστώτα δεν χωρούν υπεκφυγές".

Β. Κεγκέρογλου: Το θέμα άπτεται της πεμπτουσίας του δημοκρατικού πολιτεύματος

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου σε γραπτή του δήλωση σημειώνει τα εξής:

"Η Δικαιοσύνη, οι κρατικές υπηρεσίες και οι ανεξάρτητες αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν σε βάθος, όσα  η αρμόδια Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαπίστωσε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε με την  μηνυτήρια αναφορά του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχετικά με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου.
Σκιές, υποψίες, σενάρια και προσπάθειες χειραγώγησης πολιτικών προσώπων δια της μεθόδου της υποκλοπής προσωπικών δεδομένων και συνομιλίων  δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία.
Η Δημοκρατία προϋποθέτει την διασφάλιση της ιδιωτικότητας και του απόρρητου των συνομιλιών καθώς και την ελεύθερη πολιτική δράση, πολύ περισσότερο μάλλον όταν αφορά στον Πρόεδρο του 3ου Κοινοβουλευτικού Κόμματος.
Το θέμα είναι μείζον και άπτεται της πεμπτουσίας του δημοκρατικού πολιτεύματος".

Διαβάστε επίσης:

Μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη - Το Predator παρακολουθούσε το κινητό του

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ