Απαίτηση της κοινωνίας να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι "λεβέντες"

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Απαίτηση της κοινωνίας να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι "λεβέντες"

Αποτροπιασμός για την αναίτια και άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας

Του Αντώνη Παντινάκη

Αποτροπιασμό και προβληματισμό προκαλεί η επίθεση που δέχθηκαν οι τρεις εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Δυστυχώς, το αιματηρό αυτό επεισόδιο δεν είναι το μοναδικό: Και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά, πιο μικρής έκτασης βεβαίως, εις βάρος ανθρώπων που κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες επιτελούν ένα πολύτιμο κοινωνικό έργο, προσπαθώντας να διατηρήσουν καθαρό τον Δήμο σε όλα τα διοικητικά του όρια.

"Τέτοιες συμπεριφορές,  που θυμίζουν άλλες εποχές, δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές" ξεκαθαρίζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Παράλληλα, τονίζει ότι "γνωρίζοντας την επαγγελματική επάρκεια των στελεχών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. , αναμένω την γρήγορη σύλληψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη των άνανδρων δραστών που επιτέθηκαν αναίτια και τραυμάτισαν τρεις εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, σε ώρα υπηρεσίας" 

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Βαρδαβάς κατακεραύνωσε αυτού του είδους τις συμπεριφορές (εκ μέρους των θυτών), που όπως τόνισε ζημιώνουν, αλλά και βρίσκουν απέναντί τους σύσσωμη την τοπική κοινωνία: “Στην δύσκολη περίοδο που περνάμε, με την έξαρση της πανδημίας, κάποιοι άνθρωποι παραμένουν στην εργασία τους και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό · κι αυτοί είναι οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας και του Δήμου Ηρακλείου. Τρία στελέχη μας, λοιπόν, δέχθηκαν αναίτια και άνανδρη επίθεση από κάποιους "λεβέντες", που νομίζουν ότι το Ηράκλειο είναι μία πόλη για να κατεβαίνουν ή να ζουν εδώ και να προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές" ήταν η αρχική τοποθέτηση του αντιδημάρχου.

 

Βαρδαβάς Κώστας

Οι δράστες, συνέχισε ο κ. Βαρδαβάς, "βάζουν απέναντι τους την κοινωνία της πόλης, τους εργαζόμενους σε κάθε δομή του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο (όπως αυτό εκφράστηκε και με τη δήλωση του δημάρχου)".

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας εξέφρασε τη σιγουριά του “ότι και η τοπική ΕΛ.ΑΣ, που με πράξεις έχει δείξει πόσο ικανή είναι, θα πράξει άμεσα τα δέοντα ούτως ώστε (οι δράστες) να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη".

Επαναλαμβάνοντας πως "όλη η κοινωνία είναι απέναντι σε τέτοιες πράξεις", ο κ. Βαρδαβας κάλεσε κάθε δημότη ξεχωριστά να δείξει σεβασμό “στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα: κάθε μέρα, κάθε βράδυ, στις δυσκολίες που παρουσιάζονται στους δρόμους και ιδιαίτερα τώρα στην δύσκολη αυτή κατάσταση που όλοι τώρα βιώνουμε, όπου αυτοί (οι εργαζόμενοι) παραμένουν στις επάλξεις.

Τέτοιου είδους πράξεις, τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές στην κοινωνία του Ηρακλείου".

“Εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί για τα παιδιά τους”

Απορριμματοφόρα

Ο κ. Μιχάλης Μαστρογιαννακης, αντιπρόεδρος στον Σύνδεσμο Εργαζομένων Καθαριότητας, καταδίκασε το συμβάν, αποκαλύπτοντας πως “ανάλογα περιστατικά έχουν ξανασυμβεί, όχι όμως σε τέτοιο μέγεθος".

Το αιματηρό επεισόδιο έγινε στο ύψος του ΠΑΓΝΗ, εξ όσων γνωρίζει ο κ. Μαστρογιαννάκης. Τα τρία θύματα επέστρεψαν και αναρρώνουν στα σπίτια τους.

"Θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται" διεμήνυσε ο κ. Μαστρογιαννάκης.

"Τα παιδιά αυτά εργάζονται όλη τη νύχτα για να διατηρήσουν την πόλη καθαρή, για να δώσουν ένα κομμάτι ψωμί στα παιδιά τους, και βρίσκονται διάφοροι "νταήδες" και γίνονται αυτά που γίνονται" σχολίασε επίσης.

Κλείνοντας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι “η αστυνόμευση, στην περίοδο αυτή της καραντίνας, είναι για ορισμένους. Άλλοι κλείνονται μέσα και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, κι άλλους δεν τους πιάνει".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ