Από Δευτέρα το "comeback" του γερανού της Τροχαίας

Από Δευτέρα το "comeback" του γερανού της Τροχαίας
Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Σε ποιά σημεία θα εστιάσει

Επιστρέφει ... δριμύτερος από Δευτέρα ο γερανός της Τροχαίας Ηρακλείου, εστιάζοντας σε κομβικά σημεία όπου ο κυκλοφοριακός φόρτος χτυπάει κόκκινο και ... η υπομονή δοκιμάζεται!

Μετά από το διάστημα που η λειτουργία του γερανού είχε ατονήσει, λόγω έλλειψης χώρου για τη μεταφορά και διατήρηση των οχημάτων που απομακρύνονταν, ο δήμος Ηρακλείου έδωσε τη λύση, παραχωρώντας μία μεγάλη έκταση στην Τροχαία Ηρακλείου, προκειμένου να μεταφέρονται εκεί τα οχήματα που θα διαπιστώνονται ότι όχι απλώς έχουν σταθμεύσει παράνομα, αλλά και προκαλούν κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Η συμφωνία επικυρώθηκε, την Τετάρτη, σε συνάντηση στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, στην Ν.Αλικαρνασό, όπου τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασάκη συνάντηση ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης και Βαγγέλης Καραπιπεράκης, παρουσία του ειδικού συμβούλου του δημάρχου, Στέλιου Μικράκη.

Ο νέος διαθέσιμος χώρος, στα βόρεια της πόλης, είναι χωρητικότητας εκατοντάδων αυτοκινήτων - περίπου 400 - το οποίο σημαίνει ότι ο γερανός θα "σαρώνει" τους δρόμους, εστιάζοντας φυσικά σε σημεία όπου καταγράφονται επαναλαμβανόμενες παραβάσεις. Σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιο Καρακούδη η κίνηση αυτή "έρχεται" στην "αυγή" της τουριστικής σεζόν, οπότε "παραδοσιακά" η κίνηση στους δρόμους εντείνεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο έμφαση θα δοθεί σε σημεία-κλειδιά, όπως η οδός Σενετάκη στο αεροδρόμιο, που αποτελεί άλλωστε και την πρώτη εικόνα (και δυσάρεστη μάλιστα) προς τους ξένους επισκέπτες. Επίσης σημεία εστίασης θα αποτελέσουν οι κυκλικοί κόμβοι όπου έχει παρατηρηθεί ότι σταθμεύουν οχήματα, παρεμποδίζοντας τη διέλευση, ειδικά μεγάλων οχημάτων, η οδός Μητσοτάκη, η Λεωφόρος 62 Μαρτύρων και η ευρύτερη περιοχή του Γιοφύρου, όπου παρατηρείται τα πεζοδρόμια να καταλαμβάνονται από σταθμευμένα οχήματα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο γερανός της Τροχαίας βγαίνει ξανά στους δρόμους

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ