Από όλη την Κρήτη στο Ηράκλειο και το μεγάλο συλλαλητήριο για την υγεία

Newsroom
Newsroom

Μεγάλη κινητοποίηση και συνεχείς προσκλήσεις για μαζική συμμετοχή

Όλο και περισσότεροι φορείς και σωματεία εκφράζουν τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις για τη δημόσια υγεία με το μεγάλο συλλαλητήριο που ετοιμάζεται στο Ηράκλειο μεθαύριο Πέμπτη με παγκρήτιο χαρακτήρα.

Με λεωφορεία από το Ρέθυμνο

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου συντονίζει την αγωνιστική της δράση ενάντια στη σοβαρή υποβάθμιση των Δημοσίων Μονάδων Υγείας, με τις Ενώσεις Γιατρών όλης της Κρήτης, όλης της χώρας. 

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
"Στο Νοσοκομείο μας το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λειτουργεί αρκετές μέρες του μήνα χωρίς ειδικευμένο γιατρό. Η Παθολογική κλινική διαθέτει ένα μόνο παθολόγο σε εφημερίες και λειτουργεί με γιατρούς που μετακινούνται με «εντέλλεσθε» από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου, ενώ έχει χρόνια να λειτουργήσει τα τακτικά ιατρεία της. Τακτικά χειρουργεία πρακτικά δε γίνονται με τις λίστες αναμονής να είναι απαγορευτικές  όπως και στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης.

Η υπερεφημέρευση, λόγω υποστελέχωσης, η αναστολή ρεπό και αδειών, αλλά και οι στάσιμες εδώ και 15 χρόνια αποδοχές των γιατρών, έχουν οδηγήσει σε κύμα παραιτήσεων συναδέλφων γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω τη διαλυτική κατάσταση του Νοσοκομείου.
Νέοι γιατροί – ειδικευόμενοι επίσης παραιτούνται γιατί εκτίθενται σε ευθύνες που δεν τους αναλογούν και δεν εκπαιδεύονται στα τμήματα που υπολειτουργούν. Η ΠΦΥ είναι υποστελεχωμένη από ειδικευμένους γιατρούς και αποδυναμώνεται περισσότερο με τη μετακίνηση αγροτικών
γιατρών που καλύπτουν ελλείψεις ειδικευομένων στο Νοσοκομείο.
Το Νοσοκομείο λειτουργεί με υπερπροσπάθεια των γιατρών, των νοσηλευτών και του συνόλου των εργαζομένων, στα όρια των αντοχών τους και αυτό έχει σαν συνέπεια την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται.
Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται όλα τα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας ιδίως τα Περιφερικά, στο πλαίσιο μιας πολιτικής διαχρονικής υποβάθμισης και αποδυνάμωσης της δημόσιας Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών Ομίλων, μιας πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Υγείας. 
Όμως η Υγεία δεν είναι εμπορεύσιμη και δεν μπαίνει στο ζύγι των κερδών. Είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ και οφείλει να είναι δωρεάν , ποιοτική και συμβατή με τις επιστημονικές εξελίξεις του 21 ου αιώνα. 
ΑΥΤΗ την Υγεία διεκδικούμε.
- Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί, κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Όχι στο νέο «υγειονομικό χάρτη».
- Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονη ανοικτήπροκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων με κίνητρα και κατεπείγουσες διαδικασίες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και να αντιστραφεί το κύμα παραιτήσεων.
- Όχι στα μπαλώματα με μετακινήσεις (μεταξύ τμημάτων και μονάδων υγείας), προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι κοκ. Επικαιροποίηση οργανισμών νοσοκομείων.
- Καμιά απόλυση συμβασιούχου, επικουρικού, εργολαβικού εργαζόμενου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. . Όχι στην απόλυση των 1047 συμβασιούχων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ
- Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών κρεβατιών.
-  Αυξήσεις μισθών υγειονομικών σε επίπεδα που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες. Επαναφορά 13 ου -14 ου μισθού. Αύξηση αποζημίωσης εφημεριών με αυτοτελή φορολόγηση τακτικών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες
- Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της υγείας αποκλειστικά από το κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση πληρωμών ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων. Δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας. Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό. Όχι στην εφαρμογή του νόμου Γκάγκα που καταργεί την αποκλειστική
απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.
- Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας. Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες. Καμία εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των δημόσιων
νοσοκομείων. Όχι στη μεταφορά ασθενών από τις δημόσιες στις ιδιωτικές κλινικές. Όχι στο ''νέο'' ΕΣΥ των νοσοκομείων επιχειρήσεων.
- Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και όλου του αναγκαίου λοιπού προσωπικού.
- Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών.

Συμμετέχουμε στη 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών στις 29 και 30 Νοεμβρίου.
Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους Συλλόγους και τους πολίτες του Ρεθύμνου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μας και να αγωνιστούμε ΜΑΖΙ για την Υγεία που μας αξίζει:
- Συγκέντρωση,συνάντηση πολιτών και φορέων στην πύλη του Νοσοκομείου την Τετάρτη 29/11 στις 10:00 π.μ., και συνέντευξη τύπου.
- Ναυλωμένα λεωφορεία για το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο,  θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 30/11 στις 9:00 π.μ.,απο το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου.

Συμμετέχουν οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στο Ηράκλειο

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εκπαιδευτικών "Δομίνικος Θεοτοκόπουλος" επισημαίνει:

"Ως εκπαιδευτικοί, ως πολίτες και γονείς  βιώνουμε τις συνέπειες  της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, της απαξίωσης, και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων. Στην πόλη μας, στο Ηράκλειο, το Βενιζέλειο ένα ιστορικό δημόσιο νοσοκομείο,  που για πολλές δεκαετίες κάλυπτε σε ανάγκες σχεδόν όλη την Κρήτη  σήμερα  ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. 

Το νέο ΕΣΥ όπως το ονομάζει η κυβέρνηση προβλέπει, συγχωνεύσεις  Νοσοκομείων και κλινικών, με κριτήρια την απόσταση την πληρότητα το κόστος. Προβλέπει τη  μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, και την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Η σχεδιασμένη απαξίωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου εντάσσεται σε αυτόν τον σχεδιασμό ώστε να εμφανιστεί ο σωτήρας ιδιώτης που θα του παραδοθεί το Νοσοκομείο και ο λαός της πόλης μας θα χρυσοπληρώνει για τις υπηρεσίες του.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» στηρίζει την Πανελλαδική κινητοποίηση που γίνεται από την ΟΕΝΓΕ  και την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 30  Νοεμβρίου  του 2023. Για το λόγο αυτό συμμετέχει στη στάση εργασίας από τις 10:00πμ μέχρι την λήξη του ωραρίου, που έχει κηρύξει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για όλο το δημόσιο και καλεί τις/τους συναδέλφισσες/ους να συμμετέχουν στη Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 30  Νοεμβρίου  2023, ώρα 11:00  στην πλατεία Ελευθερίας, με αιτήματα:

Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.

Διπλασιασμός μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών

Ένταξη στα ΒΑΕ, χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και στην Πρόνοια.

Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Καμία απόλυση συμβασιούχου 

Ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού.

Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 πλ. Ελευθερίας

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου στηρίζει τις κινητοποιήσεις

Και οι εκπαιδευτικοί, όμως, στηρίζουν τον αγώνα για ένα αξιοπρεπές δημόσιο σύστημα υγείας στην Κρήτη.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

"Η ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤOΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ(29 & 30/11) ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ (ΟΕΝΓΕ)

ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/11 (11-2 μ.μ.)

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Η ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΗΡΥΣΣΕΙ :

- ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ 8-10 Π.Μ.

-ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (10-2μ.μ.) ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( ΕΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ) ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΌ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/11/23  ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

·ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ

·ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

·ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ» ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

·ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

·ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ- ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

ΔIΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

- ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ø ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

- ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΑΘΕΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Συνταξιούχοι: όλοι στην παγκρήτια κινητοποίηση

"Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν Ηρακλείου χαιρετίζει και συμμετέχει στη Παγκρήτια κινητοποίηση για την δημόσια υγεία .που διοργανώνουν υγειονομικοί ,τα εργατικά Κέντρα Κρήτης ,φορείς, την Πέμπτη 30 Νοέμβρη στη πλατεία ελευθερίας και ώρα 11.00πμ.

Το Δημόσιο νοσοκομείο οι δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό σε υποδομές και εξοπλισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των ασθενών αλλά και τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών Οι παραιτήσεις των γιατρών έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας εξαιτίας της καθήλωση των μισθών της εντατικοποίησης που κτυπά κόκκινο και των εντέλλεσθε.                             ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να καταργηθεί ο νόμος για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που διαλύει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών για δωρεάν υγεία .

Που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών.

Που κατοχυρώνει την είσοδο των ιδιωτών γιατρών.

Που καθιερώνει απογευματινά χειρουργεία με πληρωμή.

Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρείες .

Ζητούμε άμεσα την πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων ,της ΠΦΥ των Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο , κανένα Κέντρο Υγείας

Αύξηση της χρηματοδότησης όλων των μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η ζωή μας θυσία για τα κέρδη.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ τα εργατικά σωματεία ,καλούμε το λαό του Ηρακλείου να συμμετέχει μαζικά στο συλλογικό αγώνα για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους".          

"Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα"

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Χερσονήσου στηρίζει και συμμετέχει στην παγκρήτια κινητοποίηση για την υγεία που θα γίνει την Πέμπτη 30/11/2023 11.00π.μ. στην Πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Συντονιζόμαστε στον αγώνα των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων ενάντια στη σοβαρή υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας της περιοχής μας, υιοθετώντας το παρακάτω κοινό πλαίσιο. 

«Τα πρόσφατα παλλαϊκά συλλαλητήρια σε Ηράκλειο και Σητεία, ενάντια στον κίνδυνο κατάρρευσης του Βενιζελείου και του νοσοκομείου Σητείας, όπως και οι προηγούμενες μαζικές κινητοποιήσεις σε Ρέθυμνο, Ιεράπετρα και Χανιά, αποτελούν έκφραση της αγανάκτησης του λαού μας για τον ολοένα και μεγαλύτερο περιορισμό της πρόσβασής του σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Τα δημόσια νοσοκομεία, οι δομές της ΠΦΥ και το ΕΚΑΒ παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των ασθενών και τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. Πολλές κλινικές (π.χ. Παθολογικές Ρεθύμνου, Σητείας, Ιεράπετρας, Παιδοψυχιατρική ΠΑΓΝΗ) και εργαστήρια (π.χ. ακτινολογικά Λασιθίου) κινδυνεύουν με λουκέτο. Χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές λόγω απόλυτης έλλειψης αναισθησιολόγων, ενώ στις λίστες χειρουργείου των νοσοκομείων της Κρήτης περιμένουν πάνω από 9000 ασθενείς. Οι παραιτήσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας εξαιτίας της καθήλωσης των μισθών και (κυρίως) εξαιτίας της εντατικοποίησης, που χτυπάει κόκκινο. Υπερεφημέρευση, διπλοβάρδιες, περικοπή ρεπό και αδειών εξουθενώνουν τους συναδέλφους.

Αντί για μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία, «βροχή» πέφτουν τα “εντέλλεσθαι” για μετακινήσεις υγειονομικών (π.χ. παθολόγων από ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου), ενώ η διοίκηση του ΓΝ Ρεθύμνου επιχειρεί να επιβάλλει και εφημερίες τομέα (γιατρών όλων των ειδικοτήτων) στα ΤΕΠ. Τέτοιες εμβαλωματικές και κακοποιητικές λύσεις οδηγούν ολοένα και περισσότερους γιατρούς σε παραίτηση. Παράλληλα, προχωρά η εφαρμογή του νόμου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη (στον οποίο έχουμε εκφράσει την κατηγορική μας αντίθεση), με συμβάσεις μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου δημόσιων νοσοκομείων με ιδιώτες γιατρούς (π.χ. με ιδιώτες αναισθησιολόγους στο Βενιζέλειο) για την προσωρινή κάλυψη μέρους των κενών.

Η αποδεκατισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ) αποδυναμώνεται περαιτέρω με μετακινήσεις εργαζομένων της στα νοσοκομεία, ενώ προωθείται (μέσω επερχόμενου νομοσχεδίου) η προαναγγελόμενη λειτουργία της ως «κόφτης» προς τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, «βαφτίζοντας» προσωπικούς γιατρούς ακόμη και ανειδίκευτους απόφοιτους ιατρικής. Παραμένουν οι χρόνιες σοβαρές ελλείψεις του ΕΚΑΒ σε διασώστες και ασθενοφόρα με αποτέλεσμα διακομιδές βαρέως πασχόντων ασθενών να γίνονται από μικτά πληρώματα προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, ενώ οι δευτερογενείς διακομιδές γίνονται συνήθως με ιδιωτικά ασθενοφόρα. 

Η πολυδιαφημιζόμενη εναλλαγή διοικήσεων στα νοσοκομεία προφανώς δεν αποτελεί λύση στα οξυμμένα προβλήματα, όσο συνεχίζεται η διαχρονική πολιτική κρατικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, την οποία οι κυβερνήσεις διαμορφώνουν και οι διοικήσεις υλοποιούν. Τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» όχι μόνο δεν θα βελτιώσουν, αλλά θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Προχωρά η αξιολόγηση νοσοκομείων από τον ΟΔΙΠΥ (με εργαλείο τo σύστημα DRG), που θα αξιοποιηθεί για τη συγχώνευση κοντινών νοσοκομείων στα πλαίσια της διαμόρφωσης του νέου «υγειονομικού χάρτη». Ως διέξοδος στην απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων παρουσιάζεται η μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ, που σημαίνει τη χρηματοδότησή τους κατά ένα ελάχιστο μέρος από το κράτος και κατά κύριο λόγο από τις άμεσες (π.χ. στην απογευματινή λειτουργία) και έμμεσες (μέσω ΕΟΠΥΥ) πληρωμές των ασθενών-πελατών. Παράλληλα, ολοένα και περισσότεροι ασθενείς, αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας, θα αναγκάζονται να καταφεύγουν στο διογκούμενο ιδιωτικό τομέα, ενώ  θα αυξηθούν οι κίνδυνοι από την καθυστέρηση στη διάγνωση και θεραπεία όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν».

Διεκδικούμε:

·Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί, κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Όχι στο νέο «υγειονομικό χάρτη».

·Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονη ανοικτή προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων με κίνητρα και κατεπείγουσες διαδικασίες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και να αντιστραφεί το κύμα παραιτήσεων.

·Όχι στα μπαλώματα με μετακινήσεις (μεταξύ τμημάτων και μονάδων υγείας), προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι κοκ. Επικαιροποίηση οργανισμών νοσοκομείων.

·Καμιά απόλυση συμβασιούχου, επικουρικού, εργολαβικού εργαζόμενου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. . Όχι στην απόλυση των 1047 συμβασιούχων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ

·Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών κρεβατιών.

·Αυξήσεις μισθών υγειονομικών σε επίπεδα που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες. Επαναφορά 13ου -14ου μισθού. Αύξηση αποζημίωσης εφημεριών με αυτοτελή φορολόγηση τακτικών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες

·Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της υγείας αποκλειστικά από το κρατικό προϋπολογισμό.. Κατάργηση πληρωμών ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων. Δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας. Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό. Όχι στην εφαρμογή του νόμου Γκάγκα που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.

·Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας. Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες. Καμία εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στη μεταφορά ασθενών από τις δημόσιες στις ιδιωτικές κλινικές. Όχι στο "νέο ΕΣΥ ".

·Ενίσχυση των Κέτρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και όλου του αναγκαίου λοιπού προσωπικού.

·Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών"

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

"Συνάδελφοι το Δ.Σ. της ΕΙΥΗ αποφάσισε παράταση της στάσης εργασίας που προκήρυξε το ΕΚΗ για την Πεμπτη 30/11 μέχρι τις 5 μ.μ. προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην παγκρήτια κινητοποίηση των υγειονομικων.

Οι εργαζόμενοι βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες  της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, της απαξίωσης, και εμπορευματοποίησης των δημόσιων δομών και της πολιτικής του «Πάμε και όπου βγει» και στον τομέα της υγείας. Σε μια περίοδο που η ίδια πολιτική έχει ισοπεδώσει τους μισθούς μας, με την ακρίβεια, τις  συνεχείς ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα και την ενέργεια, να έχουν αποτελειώσει το όποιο εισόδημα μας έχει μείνει και να πληρώνουμε παντού φάρμακα, εξετάσεις, απογευματινά ιατρεία, χειρουργεία.

Το «νέο» ΕΣΥ όπως το ονομάζει η κυβέρνηση, που τίποτα το νέο δεν έχει, πάρα μόνο δεινά για τον λαό, προβλέπει, συγχωνεύσεις  Νοσοκομείων και κλινικών, με κριτήρια την απόσταση, την πληρότητα, το κόστος. Προβλέπει τη  μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, και την παράδοση τους στους εμπόρους της υγείας.

Αυτή η πολιτική οδηγεί στην σχεδιασμένη απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων, στην κατάρρευση του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Συνολικά τα νοσοκομεία είναι στα όρια της συντριβής με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των ασθενών και τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. Πολλές κλινικές (π.χ. Παθολογική Βενιζελείου, Παιδοψυχιατρική ΠΑΓΝΗ) και εργαστήρια κινδυνεύουν με λουκέτο. Χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές λόγω απόλυτης έλλειψης αναισθησιολόγων, ενώ στις λίστες χειρουργείου των νοσοκομείων της Κρήτης περιμένουν πάνω από 9000 ασθενείς.

Επιπλέον καθημερινά, δεν δουλεύουμε μόνο με τον κίνδυνο του εργατικού ατυχήματος, από τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που επικρατούν στους χώρους δουλειάς, αλλά και από το αν σε μια τέτοια περίπτωση βρούμε κρεβάτι και γιατρούς να μας σώσουν. Καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες που συνάδελφοι μας επισκέπτονται σακατεμένοι τα νοσοκομεία και από την υποστελέχωση είτε περιμένουν για ώρες στην αναμονή, είτε φτάνουν μέχρι και σε νοσοκομεία της Αττικής για νοσηλεία.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί τα μέλη της, κάθε εργαζόμενο στα εμπορικά καταστήματα, τα Σούπερ Μάρκετ, τις αποθήκες και τα εργοστάσια να συμμετέχουμε δυναμικά στην παγκρήτια κινητοποίηση που καλούν τα υγειονομικά σωματεία 30/11 11πμ πλ. Ελευθερίας.

Μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς διεκδικούμε:

·Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί, κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας.

·Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης.

·Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της υγείας αποκλειστικά από το κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση πληρωμών ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων. Δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας. Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό. Όχι στην εφαρμογή του νόμου Γκάγκα που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.

·Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας. Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες. Καμία εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των δημόσιων νοσοκομείων.

Επιπλέον για τους χώρους δουλειάς διεκδικούμε:

·Να καλυφθούν με κέντρα υγείας οι βιομηχανικές ζώνες του Ηρακλείου (ΒΙ.ΠΕ., ΒΙΟ.ΠΑ. Φοινικιάς, ΒΙΟ.ΠΑ. Τυλίσσου).

·Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας της υγείας και σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθούν ουσιαστικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους (ΣΕΠΕ), με μόνιμο προσωπικό από έμπειρους επιθεωρητές, να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς".

 Στήριξη κινητοποιήσεων για την Υγεία και στάση εργασίας 

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Σητεία "Ο Μυσων" αναφέρει:

Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί  πρώτιστη προτεραιότητα για την πόλη της Σητείας. Ο μεγάλος ασθενής είναι το κοινωνικό κράτος, η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική πρόνοια και βρίσκονται στη χειρότερη στιγμή που υπήρξε ποτέ. Η μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, μείωση των δημόσιων δομών και ο απώτερος σκοπός της μετατροπής  των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Η αποδόμηση του νοσοκομείο Σητείας και αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού  του νέου Υπουργείου Υγείας. Τα δημόσια Νοσοκομεία, ΠΦΥ και ΕΚΑΒ παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Οι παραιτήσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας εξαιτίας της καθήλωσης των μισθών και της εντατικοποίησης. Η Υπερεφημέρευση, οι διπλοβάδριες, η περικοπή ρεπό και των αδειών εξουθενώνουν τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας. Η εξαγγελία  προσλήψεων στο ΓΝ – ΚΥ Σητείας έχει επαναληφθεί με αμετροέπεια στο παρελθόν. Μόνος στόχο έχουν τον  καθησυχασμό των διογκούμενων αντιδράσεων.  Η παροχή αξιοπρεπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ευημερίας, για μια κοινωνία ισότητας.  Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα. 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας « ο Μύσων» στηρίζει την Παγκρήτια κινητοποίηση την Πέμπτη 30 Νοέμβρη στις 11 : 00 πμ. στην πλατεία Ελευθερίας. 

Καλούμε  του συναδέλφους να συμμετέχουν στην στάση εργασία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 9:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και επεκτείνει τη στάση για όσους επιθυμούν  να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο από τις 7:30 – 9:30. 

Για την μετάβαση τους θα υπάρχει λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει στις 8: 00 π.μ. από τη Σητεία  για την Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Για κράτηση θέσης  παρακαλούμε να έρθετε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπεύθυνη στο τηλέφωνο  6977577346"

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη»

"Διαχρονικά οι ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας συστηματικά υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αποψιλώνοντάς το από προσωπικό και ψαλιδίζουν την δυνατότητά του να παρέχει αποτελεσματική πρόληψη και άμεση περίθαλψη στους πολίτες της Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Για εμάς, τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούμε στη δημόσια εκπαίδευση, η δωρεάν υγεία και η δωρεάν παιδεία είναι υπέρτατα αγαθά που η πολιτεία υποχρεούται να παρέχει σε κάθε κάτοικο της χώρας αυτής και αποτελούν βασικά  κριτήρια ευημερίας του λαού μας.

Εκπροσωπώντας όλους και όλες τους/ τις εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Κρήτης, εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα για τη διάσωση, αναβάθμιση και ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί, μέλη του Συλλόγου μας, να συμμετάσχουν στην Παγκρήτια  κινητοποίηση  για  την  Υγεία της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου 2023 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 30/11/2023 από 08:00 μέχρι και 10:15 για το πρωινό και από 13:15 μέχρι 16:00 για το Ολοήμερο, συμπληρωματικά στη προκηρυγμένη στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ.

Συμμετέχουμε στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, την Πέμπτη 30/11/2023  στις 11.00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο"

 

Κάλεσμα από την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης

"ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΠΦΥ, ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.
  • ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
  • ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ:

 

·         Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί, κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Όχι στο νέο «υγειονομικό χάρτη».

·         Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονη ανοικτή προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων με κίνητρα και κατεπείγουσες διαδικασίες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και να αντιστραφεί το κύμα παραιτήσεων.

·         Όχι στα μπαλώματα με μετακινήσεις (μεταξύ τμημάτων και μονάδων υγείας), προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι κοκ. Επικαιροποίηση οργανισμών νοσοκομείων.

·         Καμιά απόλυση συμβασιούχου, επικουρικού, εργολαβικού εργαζόμενου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. . Όχι στην απόλυση των 1047 συμβασιούχων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ

·         Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών κρεβατιών.

·         Αυξήσεις μισθών υγειονομικών σε επίπεδα που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες. Επαναφορά 13ου -14ου μισθού. Αύξηση αποζημίωσης εφημεριών με αυτοτελή φορολόγηση τακτικών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες

·         Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της υγείας αποκλειστικά από το κρατικό προϋπολογισμό.. Κατάργηση πληρωμών ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων. Δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας. Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό. Όχι στην εφαρμογή του νόμου Γκάγκα που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.

·         Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας. Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες. Καμία εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στη μεταφορά ασθενών από τις δημόσιες στις ιδιωτικές κλινικές. Όχι στο "νέο ΕΣΥ ".

·         Ενίσχυση των Κέτρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και όλου του αναγκαίου λοιπού προσωπικού.

·         Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών.

Καμία στήριξη, καμία συνεργασία με την κυβέρνηση του Ισραήλ. Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, καμία διευκόλυνση με βάσεις σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

Η υγεία είναι αγαθό! Δεν είναι εμπόρευμα!"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ