Απολύθηκε καθηγητής ... φάντασμα από την Κρήτη

Απολύθηκε καθηγητής ... φάντασμα από την Κρήτη

Πέντε συνολικά απολύσεις σε όλη τη χώρα - Βρίσκονται πλέον εκτός δημοσίου

Με τις πέντε πρώτες απολύσεις εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα - ανάμεσα τους και μια στην Κρήτη - ξεκίνησε η απομάκρυνση όσων δεν πήγαιναν σε σχολεία και πανεπιστήμια, ενώ λάμβαναν κανονικά το μισθό τους.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 4 δασκάλους αλλά και για έναν καθηγητή πανεπιστημίου που πλέον βρίσκονται εκτός δημοσίου καθώς υπογράφηκε ήδη η οριστική τους απόλυση, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος.

Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις «καθηγητών- φαντάσματα» είναι αυτή του καθηγητή πανεπιστημίου στην Πάτρα που οι φοιτητές δεν το είδαν ποτέ στο αμφιθέατρο και μετά από τις καταγγελίες τους αποκαλύφθηκε ότι έλειπε συστηματικά και έτσι έγινε διακοπή της μισθοδοσίας τους. Την ίδια μοίρα είχαν και άλλοι τέσσερις δάσκαλοι, δύο στην Κεντρική Μακεδονία, ένας στην Κρήτη και ένας στο Νότιο Αιγαίο. Μάλιστα ο ένας από αυτούς ήταν άφαντος για 8 χρόνια! Οι άλλοι τρεις έλειπαν από έναν ως 5 μήνες χωρίς δικαιολογία και κάπως έτσι βρέθηκαν εκτός δημοσίου.

Σημειώνεται πως εάν ένας εργαζόμενος απουσιάσει μέσα σε ένα μήνα συνεχόμενα 22 εργάσιμες ημέρες από την εργασίας του ή συνολικά έναν μήνα μέσα σε έναν χρόνο τότε παραπέμπεται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Για να γίνει αυτή όμως η χρονοβόρα διαδικασία πρέπει πρέπει να κινηθεί εναντίον του ο άμεσος προϊστάμενος (διευθυντής σχολείου, τμήματος κλπ) και να ενημερώσει την αρμόδια διεύθυνση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ