Απόλυτη προτεραιότητα για την δημοτική αρχή το θέμα της σχολικής στέγης

Απόλυτη προτεραιότητα για την δημοτική αρχή το θέμα της σχολικής στέγης

Μετά το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους θα γίνει η μεταφορά του Γυμνασίου – ΓΕΛ στο ΕΠΑΛ Νεάπολης

Μετά το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους θα γίνει η μεταφορά του Γυμνασίου – ΓΕΛ στο ΕΠΑΛ Νεάπολης, αφού πρώτα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στο ΕΠΑΛ για την ομαλή συστέγαση των τριών σχολείων.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Νεάπολης (6/10) παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, αντιδημάρχων, φορέων εκπαίδευσης αλλά και γονέων, με αφορμή την έναρξη εργασιών για την αναβάθμιση και αποκατάσταση των φθορών του κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου/ΓΕΛ.

Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Ζερβός,δήλωσε ότι τόσο το συγκεκριμένο έργο, όσο και η σχολική στέγη συνολικά, αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την δημοτική αρχή.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν ήδη όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του έργου : “Ενεργειακή αναβάθμιση και αποκατάσταση φθορών κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Νεάπολης”. Επίσης ενημερώνοντας ότι χρονολογικά από τον Ιανουάριο του 2021, θα είναι δυνατή η έναρξη των εργασιών, ανέφερε ότι το ποσό της χρηματοδότησης είναι απόλυτα εξασφαλισμένο από ίδιους πόρους του Δήμου.

Να σημειώσουμε ότι κατά την συνεδρίαση, ορίστηκε επιτροπή συντονισμού, αποτελούμενη από τους τρεις Δ/ντες των Σχολείων : κ. Κουτάντο Ιωάννη Δ/ντη ΕΠΑΛ, κ. Χαβάκη Γεώργιο Δ/ντη Γυμνασίου και κ. Κωστάκη Μαρία Δ/ντρια ΓΕΛ Νεάπολης, τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Μαυρή Αντώνη και τον πρόεδρο της Σ.Ε.Δ.Ε.Δ.Α.Ν κ. Ορφανάκη Βασίλη.

Όπως έγινε γνωστό, η επίβλεψη των ενεργειών θα γίνεται από το αρμόδιο τμήμα της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ