Απορρίφθηκε για 3η φορά η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για το ακατάσχετο των ενισχύσεων της Περιφέρειας Κρήτη

Απορρίφθηκε για 3η φορά η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για το ακατάσχετο των ενισχύσεων της Περιφέρειας Κρήτη

Η δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη

 

Δήλωση Σωκράτη Βαρδάκη για την απόρριψη τροπολογίας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη ενίσχυση από τις Περιφέρειες προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

«Απορρίφθηκε για 3η φορά από την Κυβέρνηση η τροπολογία που καταθέσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την ανάγκη να γίνει αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη η ενίσχυση που καταβάλλεται από τις Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών, στα πλαίσια υλοποίησης δράσης που αφορά στην ενίσχυση  μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία Covid19, με τη μορφή επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης (μη επιστρεπτέα επιχορήγηση), η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο των οικείων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων τους 2014-2020.

Η απόρριψη της παραπάνω τροπολογίας από την κυβέρνηση, αποτελεί ομολογία της ολομέτωπης επίθεσης στις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων. Η συγκεκριμένη ενίσχυση δεν προέρχεται καν  από κρατικό χρήμα αλλά από ευρωπαϊκά κονδύλια.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τροπολογία, κατατέθηκε τις προηγούμενες φορές με πρωτοβουλία του κ. Βαρδάκη και τη συνυπογραφή  62 βουλευτών (με αριθμό 663-45/16-12-20) και στις 13/1/21 ξανά την ίδια τροπολογία (712-72/13-1-21), όμως και τις δύο φορές απορρίφθηκε από την Κυβέρνηση, χωρίς να συζητηθεί. Η τελευταία τροπολογία ήταν η 3η για το ίδιο θέμα και κατατέθηκε από τον τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Χαρίτση με τη συνυπογραφή των βουλευτών, Γ. Σαρακιώτη, Χ. Μαμουλάκη και Σ. Βαρδάκη.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ