Αρκαλοχώρι: 7 μήνες μετά και έχουν κατατεθεί μόνο 189 φάκελοι για σεισμόπληκτα σπίτια!

Αρκαλοχώρι: 7 μήνες μετά και έχουν κατατεθεί μόνο 189 φάκελοι για σεισμόπληκτα σπίτια!

Τί αποκάλυψε ο Χρήστος Τριαντόπουλος - Αναμένονται περίπου 5000 φάκελοι - "Μην συζητάμε τα ίδια και του χρόνου", είπε

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Ηράκλειο και το Αρκαλοχώρι και τις επαφές του με φορείς αλλά και την τοπική κοινωνία, αναφέρθηκε αναλυτικά μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές,  Χρήστος Τριαντόπουλος αποκαλύπτοντας μάλιστα πως έως σήμερα έχουν κατατεθεί μόνο 189 φάκελοι για σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές, την ίδια ώρα που αναμένονται κοντά στις 5.000! Από αυτούς πάντως - τους 189 - έχουν διεκπεραιωθεί πάνω από τους μισούς, όπως πρόσθεσε. 

Προς τούτο, και επειδή "αυτό είναι ένα θέμα", όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τριαντόπουλος, "κάναμε μία συνάντηση στο ΤΕΕ και συζητήσαμε πως θα κάνουμε ένα restart της συνεργασίας του τεχνικού κόσμου της περιοχής με την τοπική κοινωνία για να δούμε πώς θα προχωρήσει η κατάρτιση των φακέλων". 

Μάλιστα,ο υφυπουργός σημείωσε ότι ήδη έχει δοθεί η πρώτη αρωγή ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να πληρώσουν τους μηχανικούς και να προχωρήσει η διαδικασία. "Πρέπει να βρούμε μια χρυσή ισορροπία, δεν είναι ικανοποιητικός ο ρυθμός σε σχέση με τον όγκο. Το θέμα είναι να μην συζητάμε του χρόνου για 1.000 φακέλους ενώ περιμένουμε 5.000!". 

Πάντως, όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος, έγινε μια γόνιμη συζήτηση για το θέμα, με το Τεχνικό Επιμελητήριο και την τοπική κοινωνία, εστιάζοντας στο συγκεκριμένο πρόβλημα. 

Τί είπε για τα σχολεία της περιοχής 

Ερωτηθείς για τα σχολεία του Αρκαλοχωρίου ο Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι καταρχάς μέριμνα της κυβέρνησης ήταν "τα σχολεία να λειτουργήσουν άμεσα". Σε σχέση με το Γυμνάσιο της περιοχής τόνισε ότι "πρέπει αρχικά να απομακρυνθούν οι οικίσκοι σε κάποιο άλλο μέρος - ήδη υπάρχουν κάποιες λύσεις που έχουν προταθεί - για να μπορεί να λειτουργεί το σχολείο και στη συνέχεια μηχανικοί των Κτιριακών Υποδομών θα επανελέγξουν το σχολείο για να δούμε τί χρειάζεται ανακατασκευή". 

 

 

Δείτε επίσης:

Τριαντόπουλος: "Αυτό είναι το σχέδιο αποκατάστασης μετά τον σεισμό"

Σχολικά κτήρια στο Αρκαλοχώρι: από ερείπια να γίνουν σύγχρονα διδακτήρια!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ