Αυτοί είναι οι επιτυχόντες μαθητές από το Ηράκλειο στον διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας

Προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση της Εθνικής Ολυμπιάδας Μαθηματικών "Ο Αρχιμήδης"

Συνολικά 8 μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο διακρίθηκαν στον απαιτητικό διαγωνισμό "Θαλής" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση της "Εθνικής Ολυμπιάδας Μαθηματικών Ο Αρχιμήδης".

Πρόκειται για τους μαθητές:

Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΓΙΑΜΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΡΕΘΕΜΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Α ΛΥΚΕΙΟΥ
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ - ΜΑΡΙΑ ΓΕΛ ΜΟΙΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΓΡΕΒΕΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Β ΛΥΚΕΙΟΥ
ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ
ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 3ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηρακλείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ανδρέας Βαρβεράκης, σε ανάρτησή του επισημαίνει:

"Ανακοινώθηκαν από την ΕΜΕ τα αποτελέσματα των φετινών Μαθηματικών Διαγωνισμών. Λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε μόνο η πρώτη φάση, ο ΘΑΛΗΣ, ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν λίγες εβδομάδες για τα σχολεία που ήταν κλειστά τον Νοέμβριο και έτσι δεν πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση, ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ. Έτσι οι μαθητές που διακρίθηκαν σε ιδιαίτερα απαιτητικά θέματα, προκρίθηκαν απ' ευθείας στην τελική φάση την επονομαζόμενη "ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου σε διάφορα εξεταστικά κέντρα ανά την Ελλάδα και όχι όλοι στην Αθήνα όπως τις άλλες χρονιές. Οι μαθητές της Κρήτης, 8 από το Ηράκλειο, 4 από Λασίθι 2 από Ρέθυμνο και 12 από Χανιά θα διαγωνιστούν στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο 4ο ΓΕΛ.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλή συνέχεια! Η επιτυχία είναι δεδομένη καθώς σε αυτούς τους διαγωνισμούς η συμμετοχή και μόνο είναι επιτυχία. Τα θέματα είναι ιδιαίτερα απαιτητικά και απαιτείται σκληρή δουλειά αλλά και περίσσιο ταλέντο για να φτάσει κάποιος ψηλά. Σε αυτή την φάση θα επιλεγούν 50 περίπου μαθητές που θα συγκροτήσουν τις Εθνικές ομάδες οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους διεθνείς διαγωνισμούς (Βαλκανιάδες και Διεθνή Ολυμπιάδα).
Σε αυτή την τελική φάση, τα θέματα είναι κοινά για όλους τους μαθητές Γυμνασίου (Μικροί) καθώς και για όλους τους μαθητές Λυκείων (Μεγάλοι). Δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο βαθμολογίας. Επιλέγονται προφανώς οι καλύτεροι ανά κατηγορία.
Ευχόμαστε να έχουμε και φέτος εκπροσώπηση από την Κρήτη στις Εθνικές μας ομάδες.
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ