Αύξηση κρουσμάτων στην Κρήτη λόγω ελαιοσυγκομιδής;

Τί ειπώθηκε για το νησί

 

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Κρήτη και την αύξηση των κρουσμάτων στο νησί. 

Όπως είπε:  "Είμαστε στο peack του δεύτερου κύματος. Παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα σε συγκεκριμένες περιοχές, μεταξύ αυτών και η Κρήτη, πιθανότατα, λόγω της συγκομιδής της ελιάς". 

Όπως εξήγησε στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης παρατηρείται αύξηση των νέων μολύνσεων σε περιοχές όπως η Κρήτη και η Μεσσηνία που δεν "μας είχαν απασχολήσει έως τώρα" εξηγώντας ότι η έξαρση σε αυτές τις περιοχές πιθανόν να σχετίζεται με την συγκομιδή της ελιάς.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της ελαιοσυγκομιδής εν μέσω καραντίνας είχε απασχολήσει από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στο θέμα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να διευκρινίζει τα έγγραφα που απαιτούνται προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν ιδιοκτήτες γης και εργάτες. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ