Β. Κικίλιας: Η Κρήτη πρέπει να γίνει πρωτοπόρος στον εμβολιασμό

Β. Κικίλιας: Η Κρήτη πρέπει να γίνει πρωτοπόρος στον εμβολιασμό

Δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στο νησί

Με το κοινό μήνυμα «Εμβόλια, εμβόλια, εμβόλια»! , ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προέτρεψαν τους πολίτες της Κρήτης και του Ρεθύμνου να εμβολιαστούν. 

Σήμερα το πρωί έγινε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου με τους τοπικούς φορείς στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του Υπουργού Υγείας στην Κρήτη προκειμένου να στείλει το μήνυμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού. 

"Θεωρώ ότι η Κρήτη είναι μπροστά και πρέπει να πρωτοπόρος στον εμβολιασμό" επανέλαβε ο Υπουργός λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη.

 

 

 

Τους πολίτες του Ρεθύμνου κάλεσε να εμβολιαστούν και ο κ. Κεφαλογιάννης σημειώνοντας πως είναι καθαρά στο χέρι των πολιτών να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιορισμοί μέσα στην τουριστική περίοδο που θα επηρεάσουν την οικονομία του τόπου. 

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε πως πρέπει στην Κρήτη να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και εκ μέρους της Περιφέρειας απεύθυνε για μια ακόμα φορά έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες. «Εμβόλια, εμβόλια, εμβόλια», κατέληξε ο Στ. Αρναουτάκης. 

Η σύσκεψη στον Άγιο Νικόλαο 

«Συστήνω σε όσους συμπολίτες εάν ακόμη δεν το έχουν κάνει να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατόν. Η Κρήτη πρέπει να βγει μπροστά, δεν μπορεί να μην είναι πρωτοπόρος στον εμβολιασμό», δήλωσε από τον Άγιο Νικόλαο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα «δοθεί δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να καταθέσει λίστες για τους ανεμβολίαστους πολίτες, που εμείς θα τους εμβολιάσουμε με κινητές μονάδες σε κάθε χωριό και κάθε Δήμο. Πρέπει σε αυτό τον ευλογημένο τόπο να στηρίξουμε τον τουρισμό, την οικονομία, τους συμπολίτες μας, υπάρχει η δυνατότητα η Κρήτη να επεκτείνει την τουριστική σεζόν και μετά τους θερινούς μήνες και για να γίνει αυτό πρέπει να τη θωρακίσουμε υγειονομικά».

«Είναι μια καθημερινή μάχη, όσο πιο πολλούς πείθουμε να εμβολιαστούν τόσο περισσότερο θωρακίζουμε το νησί. Έχουμε φτάσει και ξεπεράσει κάποια όρια εντός του προγράμματος «Ελευθερία», όταν κάποιοι αμφισβητούσαν ότι μπορούμε να κάνουμε 2 και εμείς κάνουμε 3 εκατ. εμβολιασμούς τον μήνα και 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», κατέληξε.

Στη σύσκεψη με τους φορείς του νόμου που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης, παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ., Δημήτρης Αγαπίου.  

 

Δείτε επίσης:

Κικίλιας: Από την Κρήτη η έναρξη των εμβολιασμών με κινητές ομάδες

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ