Βενιζέλειο: Αναβάλλονται τακτικά ιατρεία και χειρουργεία λόγω κορωνοϊού

Βενιζέλειο: Αναβάλλονται τακτικά ιατρεία και χειρουργεία λόγω κορωνοϊού

"Τα πράγματα είναι οριακά" είπε στο Livetalks ο Γρηγόρης Πασπάτης

Την αναστολή για τέσσερις ημέρες των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λόγω της διασποράς του κορωνοϊού ενδονοσοκομειακά,  αποκάλυψε  στο Livetalks και τη Σώτια Πεντεδήμου ο Διευθυντής της Γαστρεντολογικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος και υπεύθυνος διαχείρισης περιστατικών Covid του νοσοκομείου Γρηγόρης Πασπάτης.

"Τα πράγματα είναι δύσκολα και οριακά. Στο νοσοκομείο άνοιξε και τρίτη κλινική Covid, κι αν χρειαστεί θα επεκταθεί. Την εβδομάδα που διανύουμε αναμένουμε το peak της επιδημίας, με την αποκλιμάκωση να γίνεται αργά εξαιτίας της φύσης του βρετανικού - μεταλλαγμένου στελέχους που έχει επικρατήσει ολοκληρωτικά στην Κρήτη και δη στο Ηράκλειο" τόνισε μεταξύ άλλων. 

Το πρόβλημα των  ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι υπαρκτό, αλλά "το ελέγχουμε" είπε ο κ. Πασπάτης, που συνέστησε "ψυχραιμία, να περάσει αυτό το 20ημερο", το οποίο είναι και η "τελευταία άγρια επίθεση του κορωνοϊού". "Αν δεν ανέβουν οι αριθμοί θα πάμε σχετικά καλά" εκτίμησε ο κ. Πασπάτης, αντιλαμβανόμενος πως η πυκνότητα του ιού στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλο, πράγμα που καθιστά επιτακτικό το "να αμυνθούμε το δυνατόν περισσότερο".

Στο Βενιζέλειο έλαβαν μέτρα "αστυνομικού τύπου", όπως τα χαρακτήρισε ο υπεύθυνος διαχείρισης περιστατικών Covid του νοσοκομείου, με την απαγόρευση της εισόδου στους συνοδούς - κι όσοι αναγκαστικά πρέπει να εισέλθουν, θα το κάνουν με τεστ. Ο στόχος είναι ένας, αντικειμενικά δύσκολος: η μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Ο ρυθμός πτώσης των κρουσμάτων προδιαγράφεται αργός.

"Θα μας έχει δύσκολα ο Μάρτιος" μας προετοίμασε ο κ. Πασπάτης, που ζήτησε "τη συνεργασία των πολιτών", όντας προβληματισμένος για ένα "υποσύνολο πολιτών" οι οποίοι "απαξιώνουν το πρόβλημα", με αποτέλεσμα να " ανεβαίνει η ιοφορία ασυμπτωματικούς".

Ακούστε τί είπε στο Livetalks ο Γρηγόρης Πασπάτης:

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

Πως έγινε η διασπορά του κορωνοϊού στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζελείου

Κλείνει ως τις 11 Μαρτίου η αιματολογική του Βενιζελείου!

Νέα «φωλιά» του κορωνοϊού στο Βενιζέλειο

Άνοιξε "πύλες" η τρίτη κλινική covid του Βενιζελείου

Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μια ακόμα κλινική του Βενιζελείου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ