Πως έγινε η διασπορά του κορωνοϊού στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζελείου

Πως έγινε η διασπορά του κορωνοϊού στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζελείου

Διευκρινιστική ανακοίνωση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου

Διευκρινήσεις αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αιματολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου "Βενιζελειο-Πανάνειο", -η οποία έχει "κλείσει" εως τις 11 Μαρτίου όπως έχει γίνει ήδη γνωστό-  δίνει η Διοίκηση του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα και με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, ενημερώνει τους πολίτες για τα ακόλουθα:

  • Από την ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε στην Αιματολογική Κλινική, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προκύπτει ότι η μετάδοση της λοίμωξης έγινε από ασθενή προς το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής κατά τη διάρκεια παροχής νοσηλευτικής φροντίδας με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης του προσωπικού και παρά το γεγονός ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας.  Γενικά, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα περιστατικό μετάδοσης της λοίμωξης από προσωπικό του νοσοκομείου μας σε ασθενή και ευελπιστούμε ότι δε θα υπάρξει ούτε στο μέλλον καθώς λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας.
  • Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας προσφέρει με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε όλους τους ασθενείς και λαμβάνει απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των ασθενών και την παροχή ασφαλούς ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας.
  • Ο εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου μας συνεχίζεται κανονικά, ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και το ποσοστό των εμβολιασθέντων είναι αντίστοιχο με το μέσο όρο της χώρας. Παράλληλα, συνεχίζονται οι δράσεις για τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού μας με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.

 

Διαβάστε επίσης;

Κλείνει ως τις 11 Μαρτίου η αιματολογική του Βενιζελείου!

Νέα «φωλιά» του κορωνοϊού στο Βενιζέλειο

Άνοιξε "πύλες" η τρίτη κλινική covid του Βενιζελείου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ