Βολές Αντιαεροπορικού Πυροβολικού στο πεδίο βολής Κρήτης

Newsroom
Newsroom

Σκοπός των βολών ήταν η εξάσκηση των εκπαιδευομένων σε ενέργειες και διαδικασίες που προσομοιάζουν στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον

Βολές Αντιαεροπορικού Πυροβολικού με τη συμμετοχή προσωπικού, οπλικών συστημάτων και μέσων Μονάδων Πυροβολικού της ΑΣΔΕΝ "Αιγέας" ενώ με παρατηρητές συμμετείχε η Γερμανία, πραγματοποιήθηκαν από 27 έως 29 Νοεμβρίου στο πεδίο βολής Κρήτης.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) εκτελέστηκαν βολές από οπλικά συστήματα OSA-AK και από φορητά MANPAD STINGER.

Σκοπός των βολών ήταν η εξάσκηση των εκπαιδευομένων σε ενέργειες και διαδικασίες που προσομοιάζουν στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, εκτελώντας όλα τα είδη των βολών Αντιαεροπορικού Πυροβολικού και αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες στην υπηρέτηση των οπλικών συστημάτων, στην τεχνική, στην τακτική και στην παρατήρηση των βολών.

Κατά τη διάρκεια των βολών υλοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες συντονισμού παροχής πυρών υποστηρίξεως, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή συνέργεια των οπλικών συστημάτων με τα Κέντρα Διεύθυνσης Πυρός και τα συστήματα ραντάρ των Μονάδων Πυροβολικού.

Πεδίο Βολής Κρήτης Σούδα Χανιά

Πεδίο Βολής Κρήτης Σούδα Χανιά

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ