Βολές κατά Ντ. Μπακογιάννη από τον Φορέα Διαχείρισης Σαμαριάς

Βολές κατά Ντ. Μπακογιάννη από τον Φορέα Διαχείρισης Σαμαριάς

"Θα περίμενε κανείς τοπική βουλευτής να είναι πιο ενημερωμένη", επισημαίνει η Διοίκηση του Φορέα

Την αντίδραση της Διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς προκάλεσε η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή επί του σ/ν του Υπουργού ΠΕΝ κ. Χατζηδάκη.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ του Φορέα, Δρ Πέτρος Λυμπεράκης, αναφέρεται:

"Σύντομο (και αναγκαίο) σχόλιο περί της τοποθέτησης της κας Μπακογιάννη στη Βουλή επί του σ/ν του Υπουργού ΠΕΝ κ. Χατζηδάκη.

Σε εισαγωγικά μέρος από την τοποθέτηση της κας Μπακογιάννη στη Βουλή.

« ...σήμερα έχουμε την ανάγκη να προστατέψουμε και το Μπάλο και την Ελαφόνησο με αυστηρότατους όρους. Χαίρομαι όμως διότι ο φορέας διαχείρισης [σσ αυτός με έδρα την Αθήνα που δημιουργεί ο νέος νόμος για όλη την Ελλάδα] θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Χρειαζόμαστε έναν φορέα διαχείρισης, προστασίας αυτών των θησαυρών που έχουμε, ο οποίος θα μπορεί να παίρνει χρήματα από την ΕΕ, ο οποίος θα μπορεί πραγματικά και αποτελεσματικά να προστατεύσει το περιβάλλον».

Θα περίμενε κανείς τοπική βουλευτής να είναι πιο ενημερωμένη. Τόσο επί των υλικών στοιχείων (προγράμματα – χρηματοδοτούμενες και μη δράσεις) όσο και επί των άυλων (σχέση με τις τοπικές κοινωνίες – τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπηρεσίες, Πολίτες)

Ο ΦΔ Ε.Δ. Σαμαριάς-Δυτικής Κρήτης διαχειρίστηκε περισσότερα από 6.000.000 ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις από κάποια. Τα ακριβή στοιχεία με το που πήγε κάθε λεπτό του ευρώ και τί αποτέλεσμα είχε, ήταν και είναι στη διάθεση του καθενός, τόσο στη Διαύγεια όσο και από τον ΦΔ. Συνεργάστηκε με πλήθος διεθνών και ευρωπαϊκών φορέων – αναφέρεται ως κορυφαία μόνον η UNESCO.

Είναι σε διαρκή επαφή με την τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζοντας τα θετικά και επεμβαίνοντας στα αρνητικά όπως οι ίδιοι οι Δήμαρχοι μπορούν να τη βεβαιώσουν. π.χ. ας ρωτήσει τους Δημάρχους Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου για το Ελαφονήσι και τον Μπάλο. Ασφαλώς και άλλοι Δήμαρχοι, ο Περιφερειάρχης, περιφερειακοί Σύμβουλοι αλλά και άλλοι τοπικοί φορείς (συνεταιρισμοί, τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις, ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα) θα έχουν να της πουν για τον ΦΔ – όπως και πολλοί απλοί άνθρωποι.

 

Η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να εγκρίνει το νέο σχέδιο νόμου χωρίς τη χρήση αστήρικτων στοιχείων, χωρίς την αμαύρωση της σκληρής προσπάθειας των εργαζόμενων στο ΦΔ (που πάνω από δέκα χρόνια τώρα είναι σε εργασιακή ομηρία) χωρίς τον ευτελισμό της όποιας προσφοράς των άμισθων μελών που υπηρέτησαν στα ΔΣ του.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ