Βολές κατά της ΔΕΥΑΗ από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Newsroom
Newsroom

"Θα μας βρίσκουν μπροστά τους"

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρει:

"Αντί η δημοτική αρχή να βγαίνει στα κάγκελα απέναντι στις κινητοποιήσεις των σωματείων να δείξει την ανάλογη  ευθιξία όταν σαββατιάτικα οι εργολάβοι της κόβουν ρολόγια από τα λαϊκά σπίτια. Την προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους αν συνεχίσουν την πολιτική αυτή που αφήνει χωρίς νερό λαϊκά σπίτια για χρέη, από την πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, αλλά και οι εντεταλμένοι τους στους Δήμους, οι οποίοι ανεξαρτήτως απόχρωσης υποστηρίζουν την λογική της ανταποδοτικότητας, καλώντας το λαό να πληρώνει πανάκριβα δημοτικά τέλη και λογαριασμούς. Αυτά εξυπηρετεί και το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ηρακλείου, του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου και της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου έχει σαν στόχο την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων σε επίπεδο νομού ενάντια στην ακρίβεια, που από όποια πλευρά και να την πιάσουμε τσακίζει τις ζωές μας για να μείνουν ανέγγιχτα τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεμπόρων και παρόχων ρεύματος.

Μόνο η αλληλεγγύη μέσα στα πλαίσια του σωματείου, η πάλη για τα προβλήματα που κάνουν δύσκολη ακόμα και την καθημερινή επιβίωση, μπορεί πραγματικά να δώσει ανάσα σε εμάς και τις οικογένειές μας. Πάλη που αφορά και αυτήν ενάντια στις διακοπές ρεύματος και νερού, ενάντια στους απαράδεκτους πλειστηριασμούς, που με τη βούλα της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ ξεσπιτώνεται κόσμος από τα «κοράκια» των τραπεζικών funds. Αυτό δείχνουν όλοι οι αγώνες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, όπως στην Αθήνα που οι αρχές είχαν το θράσος να πετάξουν χαμηλοσυνταξιούχο έξω από το σπίτι, αλλά με την παρέμβαση του λαού της περιοχής, των ίδιων των σωματείων αναγκάστηκαν να φύγουν. Αυτό δείχνει και η παρέμβαση που έγινε στα Δειλινά, καταγγέλλοντας τη στάση της ΔΕΥΑΗ.

Καλούμε τους εργαζομένους να έρθουν σε επαφή με την Επιτροπή ενάντια στην ακρίβεια για οποιοδήποτε θέμα (Τηλ. Επικοινωνίας : 6974153158, 6979151174, 6984329636, 6972423702), με τα σωματεία μας να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική. Όλοι μαζί να παλέψουμε για:

·     Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

·     Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, στους λογαριασμούς του νερού.

·     Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·     Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

·     Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

·     Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

·     Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία."

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ