ΚΡΗΤΗ
Βορίζια: Με φορά από κάτω προς τα πάνω η μοιραία βολή που σκότωσε την Ευαγγελία Φραγκιαδάκη - Βίντεο
Το κομβικό στοιχείο της ιατροδικαστικής έκθεσης που αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων μεταξύ των αντίδικων πλευρών
Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Το επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα για τις συνθήκες θανάτου της 56χρονης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη, που έπεσε νεκρή το πρωινό της 1ης Νοεμβρίου 2025, στη διάρκεια του αιματοκυλίσματος στα Βορίζια, φέρεται να ανάβει «φωτιές» στις δυο αντίδικες πλευρές.
Μάλιστα, από την πλευρά της οικογένειας Καργάκη, συνήγοροι υπεράσπισης σπεύδουν να κάνουν λόγο για «ανατροπή» στις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, κάτι που ωστόσο, σε καμία περίπτωση, δεν φαίνεται να υιοθετούν οι συνήγοροι της οικογένειας Φραγκιαδάκη.
Το κρίσιμο στοιχείο φέρεται να είναι η διαπίστωση ότι το τραύμα έχει φορά ελαφρώς από κάτω προς τα πάνω, με δεδομένο ότι η άτυχη γυναίκα στεκόταν όρθια.
Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι με βάση τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος της 56χρονης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη οφείλεται σε κακώσεις θώρακα ,συνεπεία μονήρους, διαμπερούς βολής από πυροβόλο όπλο μεγάλου διαμετρήματος. Πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε όπλο υψηλής κινητικής ενέργειας, του τύπου των πολεμικών τυφεκίων, διότι το τραύμα διαπερνά τα σώματα δύο σπονδύλων και εξέρχεται από το σώμα.
Στην επίσημη ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ότι το μονήρες τραύμα από πυροβόλο όπλο έχει φορά από τα αριστερά προς τα δεξιά, από πίσω προς τα εμπρός και ελαφρώς από κάτω προς τα πάνω. Διευκρινίζεται ότι η διεύθυνση και φορά του τραυματικού πόρου περιγράφεται ως προς την ανατομική θέση της 56χρονης (όρθια θέση). Ιατροδικαστικά δεν ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί η ακριβής απόσταση της βολής.
Η βολίδα εισήλθε από την αριστερή ωμοπλάτη επί της οπίσθιας μασχαλιαίας γραμμής και εξήλθε από τον δεξιό βραχίονα. Η κατεύθυνση της βολής (ως προς την όρθια θέση του σώματος) προσδιορίζεται από τα αριστερά, οπίσθια και κάτω προς τα δεξιά, πρόσθια και ελαφρά προς τα άνω.
Επί του ιατροδικαστικού πορίσματος για τις συνθήκες θανάτου της 56χρονης αναμένεται να τοποθετηθούν οι συνήγοροι και των δύο πλευρών, καθώς το στοιχείο της φοράς είναι κομβικό.
Για την οικογένεια Φραγκιαδάκη ως βασικός ύποπτος για την ανθρωποκτονία της 56χρονης είναι προφυλακισμένο μέλος της οικογένειας Καργάκη, που πυροβολούσε με το καλάσνικοφ, από ψηλά, από τη θέση "Πρίνος", ενώ από την πλευρά Καργάκη προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η γυναίκα δεν έπεσε νεκρή από δικό τους όπλο.
"Πρόκειται για στοιχείο που δίνει σαφώς νέα τροπή στην έκβαση της υπόθεσης", δηλώνει - μεταξύ άλλων - στο Cretalive ο δικηγόρος κ. Άγγελος Ζερβός, συνήγορος προφυλακισμένου μέλους της οικογένειας Καργάκη.
Δείτε τη δήλωσή του:
Για τις εξελίξεις στην υπόθεση ερωτήθηκε από το Cretalive και ο δικηγόρος κ. Διονύσης Βέρρας, που εκπρoσωπεί την οικογένεια Καργάκη. "Θεωρώ ότι αν πράγματι έχει διαπιστωθεί ιατροδικαστικά ότι η φορά της θανατηφόρου βολίδας είναι από τα κάτω προς πάνω, δεν σχετίζεται με κανέναν από τους κατηγορούμενους της δικής μας πλευράς" ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο κ. Βέρρας.
Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε:
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
