Βραβείο σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Μαραθώνιο Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης»

Newsroom
Newsroom

Ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο Μαραθώνιο Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης» (Hackathon) | InnoDays 2022

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού Μαραθώνιο Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης» (Hackathon)  | InnoDays 2022 με θέμα «Καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών στην παραγωγή και προώθηση του ελαιολάδου και του χαρουπιού της Κρήτης» κατέκτησε η ομάδα που αποτελείται από τους φοιτητές:

·Αθηνά Τσιρώνη (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης),

·Νίκος Κακαβάς (Τμήμα Χημείας),

·Στέλιος Σταυγιανουδάκης (Τμήμα Χημείας) και

·Χρυσόστομος Πλουμάκης (Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών).

innodays

Βασισμένοι στη θεματολογία του Μαραθώνιου (Hackathon), η οποία ήταν «Καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών στην παραγωγή και προώθηση του ελαιόλαδου και του χαρουπιού της Κρήτης», η ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης κατάφερε να καινοτομήσει και να προτείνει μια ιδέα με μεγάλη πρακτική εφαρμογή. Συγκεκριμένα, η ιδέα που δημιουργήθηκε από την Ομάδα 9 με όνομα «GnD» είναι μια συνδυαστική διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησίας υπηρεσιών διαμονής και ταυτόχρονα βιωματικής εμπειρίας, σε μια παραγωγική διαδικασία που διαθέτει ο κάθε παραγωγός ξεχωριστά, καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα των προϊόντων των παραγωγών. Το πρωτότυπο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και η παρουσίαση αυτής ολοκληρώθηκε στα χρονικά πλαίσια του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με την ομάδα των φοιτητών, η πρακτική εφαρμογή της ιδέας μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα στην προώθηση και ενίσχυση του αγροτουρισμού στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Επιπλέον, τόνισαν ότι η πλατφόρμα αυτή μπορεί να «εξαπλωθεί» και σε περεταίρω προϊόντα, όπως αυτά που παρασκευάζονται από χαρούπι.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Γούρνες, Γούβες Ηρακλείου) στο πλαίσιο του τριημέρου καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης «InnoDays 2022 – Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής».

innodays

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ