"Βροχή" και χθες τα πρόστιμα για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Βροχή" και χθες τα πρόστιμα για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, σε όλη τη χώρα, οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τα πρόστιμα να πέφτουν "βροχή" και στην Κρήτη. Μόνο χθες, οι παραβάσεις έφτασε τις 21, με τις 20 εξ αυτών να βεβαιώνονται στο Ηράκλειο.16 πεζοί βρέθηκαν να μη φορούν μάσκα, ενώ 4 πρόστιμα αφορούσαν επιβάτες αυτοκινήτων. Ένα και μοναδικό ήταν το πρόστιμο στο Ρέθυμνο και επιβλήθηκε σε υπάλληλο επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος που δε φορούσε μάσκα.

Σε όλη την Ελλάδα

Χθες, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 45.610 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

12 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 4 καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες, από τα οποία 2 στην Ήπειρο και από 1 σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 699 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα.

6 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 3 στην Αττική και από 1 σε Θεσσαλονίκη, Νότιο Αιγαίο και Κρήτη (Δείτε εδώ την περίπτωση του μπαρ στο Ρέθυμνο).

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 130 σχετικές παραβάσεις.

1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.


Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 191 σχετικές παραβάσεις.

187 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

34 στη Θεσσαλονίκη,

32 στην Κεντρική Μακεδονία,

21 στην Κρήτη,

15 στο Βόρειο Αιγαίο,

15 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

14 στη Στερεά Ελλάδα,

13 στην Ήπειρο,

11 στα Ιόνια Νησιά,

10 στη Δυτική Ελλάδα,

8 στην Αττική,

7 στη Θεσσαλία,

6 στην Πελοπόννησο και

1 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 16.889 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 16.855)διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 14 των 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ