"Βροχή" καταγγελιών για ύποπτα τηλεφωνήματα

"Βροχή" καταγγελιών για ύποπτα τηλεφωνήματα

Στο στόχαστρο των επιτήδειων πολλοί ηλικιωμένοι το τελευταίο διάστημα - "Χτυπούν" σε τουλάχιστον 3 δήμους

Την προσοχή όλων εφιστά ο Δήμος Φαιστού, απευθυνόμενος κυρίως στους ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών, καθώς, όπως έγινε γνωστό, υπάρχει πλήθος καταγγελιών προς τις υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με τις οποίες επιχειρείται, από άγνωστους προς το παρόν επιτήδειους, προσπάθεια εξαπάτησης με τη μέθοδο των τηλεφωνημάτων.
Το θέμα ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretalive, έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι επιτήδειοι δεν φαίνεται να περιορίζονται στα "όρια" μόνο ενός Δήμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάλογα περιστατικά καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες και στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας αλλά και Βιάννου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει δεχθεί ο Δήμος Φαιστού, οι άγνωστοι καλούν στο τηλέφωνο κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους και τους ενημερώνουν είτε για οφειλές προς την Εφορία, είτε για οφειλές προς τράπεζες, είτε για κληρονομιές στις οποίες είναι δικαιούχοι και οι εκπρόσωποι της τράπεζας θα μπορούσαν να μεσολαβήσουν προκειμένου να ληφθεί το ποσό της κληρονομιάς με μια μικρή προμήθεια προς τους διαμεσολαβητές. 
Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που ο καλών συστήνεται ως κ. Ξενάκης και δηλώνει πως θα βοηθήσει τους ηλικιωμένους συνταξιούχους στην καταβολή των αναδρομικών που δικαιούνται. 

Με βάση τη σχετική ενημέρωση που έχει υπάρξει μέχρι στιγμής και μετά από την ενεργοποίηση του Δήμου Φαιστού αλλά και των άλλων δημοτικών αρχών, κανένα από τα τηλεφωνήματα που πραγματοποιούνται δεν είναι αληθινά, ενώ οι υποθέσεις βρίσκονται ήδη στη φάση της διερεύνησης. Τονίζεται επίσης ότι καμία τράπεζα, αλλά και καμία δημόσια υπηρεσία δεν πρόκειται να ζητήσει αυστηρά προσωπικά δεδομένα και απόρρητους κωδικούς μέσω τηλεφώνου.

Από τις δημοτικές αρχές αλλά και την ΕΛ.ΑΣ. συνιστάται, όσοι πολίτες έχουν δεχθεί κάποιο ύποπτο τηλεφώνημα να επικοινωνούν άμεσα με τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές ή απ’ ευθείας στην άμεση δράση στο 100 για να λάβουν σχετικές πληροφορίες και ενημέρωση.  


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ