"Βροχή" συλλυπητηρίων για τον Αρτέμη Σαϊτάκη

"Βροχή" συλλυπητηρίων για τον Αρτέμη Σαϊτάκη

Θλίψη στην επιστημονική - και όχι μόνο - κοινότητα

Δεκάδες είναι τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αρτέμη Σαϊτάκη, ο οποίος - όπως έγραψε το Cretalive - "έφυγε" από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 67 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο. 

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του Αρτέμη Σαϊτάκη, Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), από το 1997 μέχρι σήμερα και με πολύχρονη προσφορά στην επιστημονική κοινότητα.

Ο Αρτέμης Σαϊτάκης αποτέλεσε μία πρωτοπόρα προσωπικότητα της Κρήτης, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μεταφορά και αξιοποίηση της τεχνολογίας, την περιφερειακή ανάπτυξη και την καινοτομία στο νησί. To Πολυτεχνείο Κρήτης έχασε έναν μακροχρόνιο στενό συνεργάτη στους τομείς της Περιφερειακής Καινοτομίας, της Βιώσιμης Ενέργειας, της Διαχείρισης και Αξιοποίησης Διανοητικής Ιδιοκτησίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας.

Εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας, για την απώλεια του Αρτέμη Σαϊτάκη, στα μέλη της οικογένειάς του, στους συναδέλφους του και στην επιστημονική κοινότητα του ΙΤΕ.
 

Με αφορμή τον πρόωρο θάνατο του Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, Αρτέμη Σαϊτάκη ο βουλευτής ΝΔ κ. Μάξιμος Σενετάκης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Μεγάλη είναι η θλίψη για τον χαμό του επιστήμονα και δασκάλου μου Αρτέμη Σαϊτάκη. 

Ο Αρτέμης Σαϊτάκης είχε το μοναδικό χάρισμα να συνδυάζει την επιστήμη με την ανθρωπιά. Δεν ήταν απλά ένας εξαίρετος επιστήμονας, ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος. 

Προσωπικά, είχα την τύχη να τον έχω δίπλα μου σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο της ζωής μου. Όταν παιδί σε ηλικία δεκαοκτώ ετών μου έκανε μάθημα χημείας για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Πολυτεχνείο. Του οφείλω πολλά.

Από τότε δεν χάσαμε ποτέ την επαφή μας. Και τα τελευταία χρόνια ως πρωτεργάτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, ως άνθρωπος της καινοτομίας και της προόδου που συνέβαλε τα μέγιστα για να είναι η Κρήτη πρωταγωνίστρια στις τεχνολογικές εξελίξεις, είχαμε μια άριστη συνεργασία. 

Θα μας λείψουν οι ιδέες του και η δημιουργική του σκέψη τώρα που θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας ακόμα πιο τεχνολογικά προηγμένη. 

Θα μας λείψει η παρέα του και ο καλός του λόγος, οι εύστοχες συμβουλές του.

Θα λείψει και στην οικογένεια του. Να είναι καλά να το θυμούνται και να τον τιμούν όπως του πρέπει.

Έχουν τα θερμά μου συλλυπητήρια.”


Συλλυπητήριο μήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

"Η πρόωρη απώλεια του διαπρεπούς επιστήμονα και πολίτη Αρτέμη Σαϊτάκη αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστημονική κοινότητα του νησιού μας και στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, το οποίο υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια από τη θέση του διευθυντή.

Ο Αρτέμης Σαϊτάκης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους επιστήμονες, με πολύπλευρο έργο και με μεγάλη συνεισφορά στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας, όχι μόνο για την Κρήτη αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Ήταν ένα υπόδειγμα δημοσίου λειτουργού και πάνω από όλα ένας εξαίρετος άνθρωπος.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του".

Η  ΠΕΔ Κρήτης για την απώλεια του Αρτέμη Σαϊτάκη

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την πρόωρη απώλεια ενός άξιου επιστήμονα, του Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης Αρτέμη Σαϊτάκη

Επρόκειτο για ένα καταξιωμένο στέλεχος, με επιστημονική επάρκεια που πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στο ΙΤΕ και τον τόπο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες του.»

Συλλυπητήριο μήνυμα Μανώλη Κοκοσάλη, Δημάρχου Αρχανών - Αστερουσίων: 

Θλίψη μας γέμισε η ξαφνική είδηση του αδόκητου χαμού του επιστήμονα, καθηγητή μας και φίλου Αρτέμη Σαϊτάκη. Το όνομα του Αρτέμη θα μείνει για πάντα άρρηκτα συνδεδεμένο με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας, με την καινοτομία και την πρόοδο της επιστημονικής κοινότητας, που μένει από σήμερα φτωχότερη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς τους μαθητές σου για τα πολύτιμα εφόδια που μας πρόσφερες, ως άνθρωπος και ως εκπαιδευτικός. Εκφράζω τα βαθειά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου: 

Ο πρόωρος θάνατος του Αρτέμη Σαϊτάκη ενός εξαίρετου ανθρώπου,επιστήμονα και πολύτιμου  συνεργάτη αποτελεί πλήγμα για την Κρήτη και την Επιστήμη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, για το θάνατο του Αρτέμη Σαϊτάκη

«Με σεβασμό και οδύνη αποχαιρετώ τον Αρτέμη που έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο, όπως ακριβώς και ο αδελφός του ο Γιώργος, πριν από πέντε χρόνια. Ήταν ένας εξαίρετος και πρωτοπόρος επιστήμονας ερευνητής, καλός οικογενειάρχης, άνθρωπος με πραγματικά σπάνιο ήθος και ακεραιότητα, αγαπητός σε όλο τον κόσμο.

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και στο  Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο, στο οποίο ήταν Διευθυντής και κυρίως στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του


Ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου για τον Αρτέμη Σαϊτάκη:

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Αρτέμη Σαϊτάκη, διαπρεπούς μέλους του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου, εξαιρετικού οικογενειάρχη και επιστήμονα.

Ο Αρτέμης Σαϊτάκης, ως Διευθυντής του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, αφήνει πίσω του μια πολύ σημαντική και πολύπλευρη επιστημονική παρακαταθήκη. Η συνεισφορά του στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στον τόπο μας, καθώς και το πολύπλευρο κοινωνικό του αποτύπωμα, είναι μοναδικά.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Σοκ στην επιστημονική κοινότητα της Κρήτης: «Έφυγε» ο Αρτέμης Σαϊτάκης!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ