Σοκ στην επιστημονική κοινότητα της Κρήτης: «Έφυγε» ο Αρτέμης Σαϊτάκης!

Σοκ στην επιστημονική κοινότητα της Κρήτης: «Έφυγε» ο Αρτέμης Σαϊτάκης!

Ο διευθυντής του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα

Πάλεψε με σθένος αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής στη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Αρτέμης Σαϊτάκης, χρόνια στο «τιμόνι» του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών τα ξημερώματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου νοσηλευόταν.

Η είδηση έπεσε σα «βόμβα» στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, κανείς από τους συνεργάτες του δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα δει ξανά τον Αρτέμη Σαϊτάκη, έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την καινοτομία. Είχε προσπαθήσει, από το δικό του μετερίζι, να καταστήσει την Κρήτη πρωταγωνίστρια στις τεχνολογικές εξελίξεις. Και τα είχε καταφέρει.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και τις δύο του κόρες. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό. 

Το «αντίο» του προέδρου του ΙΤΕ

Σε μήνυμά του προς τους ανθρώπους του ΙΤΕ, ο πρόεδρος του Ιδρύματος, καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, αναφέρει

«Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπημένου Συναδέλφου και Φίλου, Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου του ΙΤΕ, Αρτέμη Σαϊτάκη.

Ο Αρτέμης, τους τελευταίους μήνες έδινε υπεράνθρωπη μάχη για τη ζωή του, χωρίς ούτε στιγμή να παραμελήσει τα διοικητικά καθήκοντά του και τους συνεργάτες του, με τους οποίους είχε καθημερινές συναντήσεις, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η απώλειά του είναι δυσβάσταχτο χτύπημα για το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο, για το Ίδρυμα και για εμένα προσωπικά.»

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για τον θάνατο του Αρτέμη Σαϊτάκη

Ο Αρτέμης Σαϊτάκης συνέδεσε το όνομά του με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Συνέβαλε καθοριστικά, ως Διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου, στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στο νησί μας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του, σε όλους τους συναδέλφους τους από την επιστημονική κοινότητα.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Αρτέμη Σαϊτάκη

Η  πρόωρη αναχώρηση από την ζωή τού Διευθυντή τού Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου, Αρτέμη Σαϊτάκη, ενός ανθρώπου που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την ουσιαστική πρόοδο του τόπου μας, χάρις στην παρουσία και την καινοτόμο προσφορά του στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, αποτελεί βαρύ πλήγμα για την ελληνική επιστημονική κοινότητα, για την κοινωνία της Κρήτης, για όλους μας.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ